Izvor:
09.01.2018 u 20:17
0

MINISTAR RUDARSTVA I ENERGETIKE ALEKSANDAR ANTIĆ: Nastavlja se akcija pošumljavanja Beograda!

Zelena površina kod Štark Arene bogatija je za 240 stabala, a sađenju poslednjih šest prisustvovali su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

Prema rečima Nikole Nikodijevića, ovom akcijom strategija pošumljavanja, čiji je cilj podizanje zelenih površina u Beogradu, nastavlja se i u 2018. godini. On je podsetio da je JKP „Zelenilo – Beograd", od 1. januara 2014. godine do danas, saniralo ili izgradilo 77 dečjih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, 25 skverova ili platoa, i izvršilo kompletnu sanaciju tri parka.

Antić je rekao da je važno da sadimo drveće kako bismo generacijama koje dolaze ostavili čist vazduh, vodu i zemljište.

– U proteklih nekoliko godina izvšeno je pošumljavanje više od 750 hektara zemljišta u Beogradu, to je oko 200.000 novih sadnica, a 3.000 drvorednih, što je pokazatelj da strategija daje rezultate – istakao je Antić i dodao da danas ima nešto više od 10 odsto zemljišta u Beogradu pokriveno zelenim površinama i šumama, a da je cilj 30 odsto.

Ministar je naglasio da je potrebno da se u ovakve projekte uključe energetske kompanije, koje, kako kaže, jesu zagađivači, ali i najveći investitori kada je u pitanju ekologija.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter