Izvor:
10.01.2018 u 02:11
0

GRADONAČELNIK SINIŠA MALI: Na dobrom smo putu da kvalitet života u čitavom Beogradu bude jednak!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas rešavanje mnogih problema na koje su se građani žalili, što, kako je dodao, još jednom potvrđuje da se njihove sugesije i molbe, pa i kritike slušaju.

On je odgovarao na pitanja sugrađana, koja su se uglavnom odnosila na komunalne probleme.

"Na dobrom smo putu da kvalitet života u čitavom Beogradu bude jednak. To je politika koju smo definisali na početku mandata i sprovodimo je svaki dan već tri i po godine", rekao je Mali.

Budžet je konsolidovan, a novac se investira u nov asfalt, škole, ambulante i vrtiće, dodao je on.

Na pitanje gradhana da li je moguće objediniti javni prevoz Beograda i Pančeva, zbog dnevnih potreba ljudi koji gravitiraju ka oba grada, gradonačelnik je podsetio da protokol između dva grada već postoji i rekao da se trenutno radi na detaljima finansijske konstrukcije i da se rešenje može očekivati relativno brzo.

Kad je reč o kanalizaciji u Borči, Siniša Mali je precizirao da će do polovine godine grad imati obezbeđena sredstva za celokupnu mrežu na levoj obali Dunava, te da će se u narednih četiri do pet godina u potpunosti rešiti ovaj esencijalni problem Palilule.

Jedan od problema na koji su se građani žalili su i psi lutalice, naročito u Surčinu.

Mali je naveo da su prema podacima „Veterine Beograd” na području ove opštine u poslednja tri meseca uhvaćena 24 psa, ali da zakon nalaže humanost po sistemu "uhvati, steriliši, pusti”, zbog čega je naročito apelovao na odgovorno vlasništvo kao uzrok problema i najavio strožiju kaznenu politiku.

Siniša Mali je obećao i dvoma penzionerima da će ekipe BVK urgentno izaći na teren kako bi proverili preveliku potrošnju vode. Na zahtev žitelja Mirijeva, gradonačelnik je najavio i veći broj vozila na liniji 27.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter