Izvor:
10.01.2018 u 21:16
0

Indipendent poziva na doček Srpske Nove godine u Beogradu!

U najnovijoj reporaži o Beogradu, britanski "Indipendent" poziva čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici, predlaže koje znamenitosti da obiđu, gde da jedu, piju, kupuju…..

"Dođite po drugu dozu novogodišnje večeri u Beograd, gde Srpska pravoslavna crkva koristi stari julijanski kalendar, što znači da se sve (obeležava) 13 dana kasnije", navodi se na portalu britanskog lista.

Kako ističe, i dalje ima vremena za doček "uz još jednu noć proslave i vatrometa u centru grada".

Posetiocima Beograda predlaže se da obilazak započnu u Knez Mihailovoj ulici, kao i da prošetaju Kalemegdanom, istraže "preuređenu obalu" Save kod Savamale…

Napominje da se duž obale Save i Dunava nalaze splavovi koji doprinose dobro zasluženoj reputaciji Beograda kao mestu gde se vodi "jedan od najbučnijih noćnih života u istočnoj Evropi".

"Indipendent" primećuje i da je jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svetu – Hram Svetog Save vidljiv iz svih delova grada.

Posetioce poziva i da se popnu na vrh Kule Gardoš u Zemunu odakle se, kako navodi, pruža pogled na krovove od crepa, sa Dunavom i Starim gradom u pozadini.

Predlaže i posetu Muzeju savremene umetnosti, za koji navodi da je otvoren u oktobru 2017. godine nakon što je bio zatvoren 10 godina, kao i posetu Muzeju Zepter.

Navodi se i da su hoteli u Beogradu "neverovatno pristupačni" u poređenju sa onima u drugim evropskim prestonicama, kao i da je veliki izbor restorana i da se novi stalno otvaraju.

Ističe i da se u Knez Mihailovoj nalaze brojni butici, a da Beograd ima mnogo pijaca, od kojih je najbolja, ocenjuje, na Vračaru.

"Kalinić pijaca ima vrtoglav broj tezgi koje prodaju lokalne proizvode, kako i mesare i prodavce ribe", ukazuje "Indipendent".

Na portalu se posetiocima objašnjava da je dinar valuta koja se koristi u Srbiji, da su napojnice dobrovoljne, ali uobičajno da iznose 10 odsto, da je korišćenje tramvaja i autobusa "veoma jeftino"….

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter