Izvor:
30.01.2018 u 23:29
0

NOVI PLANOVI ZA ZGRADU ŽELEZNIČKE STANICE: Postaje objekat kulture!

Železničku stanicu danas su obišli direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić i glavni gradski arhitekta Milutin Folić.

Kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda sa liste "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd!" i direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Dušica Bojić, najavila je danas da će zgrada stare Železničke stanice postati objekat kulture, jer će se tu nalaziti Istorijski muzej.

Bojić je u društvu gradskog arhitekte Milutina Folića obišla zgradu stare Železničke stanice i istakla da će premeštanjem eksponata biti rešen problem nedostatka prostora u muzeju.

Posle otvaranja Muzeja savremene umetnosti, najave otvaranja Narodnog muzeja 28. juna i današnje najave otvaranja Istorijskog muzeja u staroj zgradi Železničke stanice, jesu primeri ulaganja u infrastrukturu i podizanje nivoa kulturnih i istorijskih sadržaja u gradu – ukazala je Bojić.

Kako je najavila, u unutrašnjosti zgrade Železničke stanice biće stalna izložbena postavka koja će biti vezana za nastanak srpske države.

Ističe da veći broj kulturnih i istorijskih sadržaja privlači i turiste, koji će, kada zgrada bude adaptirana u muzej, moći da saznaju kako je nastala srpska država i prošetaju se kroz njene segmente.

Milutin Folić, gradski arhitekta, rekao je da će se na platou ispred budućeg muzeja nalaziti spomenik Stefanu Nemanji, za koji je raspisan konkurs, a čim bude završen, za njim će biti raspisan i konkurs za budući izgled Savskog trga i Železničke stanice.

Zgrada stare Železničke stanica menja svoju funkciju spolja će biti rekonstruisana novim fasadama, a iznutra će biti ispunjena istorijskim sadržajima – istakao je Folić.

Prema njegovim rečima, iza stanice biće parking na nekoliko podzemnih nivoa, a iznad parkinga park sa fontanama.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter