Izvor:
01.02.2018 u 21:14
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA ISPUNIO OBEĆANJE: Nova služba hitne pomoći u Surčinu! (foto)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju službe Hitne pomoći u Surčinu i poručio da je veoma važno da u svakom naselju postoji ambulanta ili Dom zdravlja, kako građani ne bi putovali daleko da dobiju pomoć lekara.

Ocenio je da je Zdravstvena stanica Surčin jedna od najlepših u Beogradu, i najavio da će ona uskoro postati Dom zdravlja, koji je, dodaje, stanovnicima te opštine neophodan.

"Dva vozila i kompletna ispostava Hitne pomoći od danas su na raspolaganju građanima", naglasio je gradonačelnik i dodao da, iako sugrađanima želi da što manje koriste usluge hitne pomoći, one će sada biti "mnogo brže i efikasnije".

"Brza i kvalitetna usluga znači više spašenih života", istakao je Mali i objasnio da je otvaranje nove službe Hitne pomoći važno i za one koji prolaze kroz Surcin ili koriste obilaznicu, jer i njima može da zatreba hitna medicinska pomoc.

"Otvaranje Hitne pomoći koju su građani Surčina istakli kao prioritet, jeste još jedno ispunjeno obećanje, kao i način da pokažemo da slušamo njihove primedbe i sugestije, i tako gradimo lepši i bolji Beograd", kazao je.

Najavio je da u tu ustanovu, uskoro stići mamograf, rendgen i još nekoliko aparata, a da će ,kada sve to bude kompletirano, ta zdravstvena ustanova u potpunosti "pokriti" primarnu zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i hitnu pomoć.

Grad će, kako je rekao, nastaviti da se bavi rekonstrukcijom ambulanti i domova zdravlja.

"Čeka nas izgradnja Doma zdravlja na Banjici, ambulante ili zdravstvene stanice u Ugrinovcima, kao i proširenje Obrenovačkog Doma zdravlja", najavio je Mali i dodao da će ove godine početi izgradnja Doma zdravlja u Borči, na koji, dodaje, građani Palilule čekaju više od 40 godina.

Predsednik opštine Surčin Stevan Suša zahvalio je gradonačelniku na pomoći u realizaciji dolaska službe Hitne pomoći u Surčin.

"Dovođenjem Hitne pomoći podižemo kvalitet medicinskih usluga na novi nivo", rekao je Suša i dodao da, osim stanovnika Surčina, bolju medicinsku uslugu mogu da očekuju i stanovnici svih okolnih naselja.

Događaju je prisustvovao i podsekretar za zdravstvo Aleksandar Stefoski.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter