Izvor:
03.02.2018 u 21:41
0

RADOST ZA ŠKOLARCE: Besplatno klizanje, plivanje i radionice!

Kao i svih proteklih godina, Grad Beograd se potrudio da i tokom ovogodišnjeg zimskog raspusta za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji će ostati u gradu obezbedi aktivnosti i programe koji će im omogućiti da vreme provedu na kreativan i kvalitetan način, rekao je Nikola Rajičić, podsekretar za sport i omladinu.

– Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je niz aktivnosti u sportskim centrima, a mladima će biti dostupni programi besplatnog klizanja, škole plivanja, rekreativnog plivanja, sportski kampovi. Do sada je podeljeno nekoliko hiljada vaučera za škole plivanja i usavršavanje plivačkih tehnika a osim toga, mladi su bili u prilici da se prijave u samim sportskim centrima za sve ostale aktivnosti tokom raspusta – kazao je Rajičić, ukazavši da se vaučeri mogu preuzeti u još dva preostala dana u prostorijima ovog sekretarijata.

Predstavljajući kulturne programe za školarce, podsekretar za kulturu Milan Lazović istakao je da su brojne ustanove kulture ponudile svoje programe.

– Interesovanje je veliko, tu su programi kreativnih radionica grafike i keramike Muzeja afričke umetnosti, Dečji kulturni centar sa svojim radionicama, Kulturni centar Beograda, Dom omladine, Centar za likovnu umetnost u Šumatovačkoj, a svaka opština takođe ima svoje kancelarije za mlade sa svojim radionicama. Tu su i kulturni centri čiji su osnivači opštine, biblioteke, uključujući i Gradsku biblioteku, koji zajednički nude oko 3.500 programa. I beogradska pozorišta, od dečijih do klasičnih, nude određene popuste za mlade, kao i muzeji – Pedagoški muzej, Muzej grad Beograda, Konak kneginje Ljubice, Muzej Nikole Tesle i drugi – rekao je Lazović.

Izvor: Beoinfo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter