Izvor:
06.02.2018 u 18:52
0

BEOGRAD ČEKA VELIKI PROJEKAT: Most na Adi dobija šine!

Vrednost posla je blizu dve milijarde dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

– U pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijarde dinara i kojim će biti izgrađeno 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazan, a koji je, kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina, – rekao je Mladenović.

On je dodao da je sada konačno došlo do toga da se krene realizacija.

Istakao je da je u proteklom periodu otvoren deo pristupnih saobraćajnica na novobeogradskoj strani koji je nazvan po herojima sa Košara, a tokom meseca će biti otvaranje ponuda za Bulevar patrijarha Pavla.

– Most na Adi otkako je otvoren nema onaj kapacitet koji je očekivan i u odnosu na cenu koštanja mosta sa pristupnim saobraćajnicama nije bitno rasteretio saobraćaj, a mogao bi i sa tunelom koji treba da se izgradi od Topčidera do Autokomande. Most na Adi sa prisupnim saobraćajnicama će nas koštati oko 400 miliona evra i to je bila jedna ozbiljna investicija koja je u to vreme usisala gotovo sve što se investiralo u glavni grad, kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, poslednje dve godine radilo se na proširivanju kapaciteta Starog savskog mosta.

On se neće rušiti već će se premestiti na drugu lokaciju.

– Pošto se ovaj most ne može u tehničkom smislu proširivati, nama je u interesu da tu napravimo jedan moderan novi most sa po dve saobraćajne trake, tramvajskim šinama, pešačkom stazom. Gradiće se na tom mestu jer tu već postoji infrastruktura, pristupne saobraćjnice, – rekao je on.

Plan je i da se izgradi tunel koji će izaći na Ulicu despota Stefana Lazarevića i koji će za 14 odsto rasteretiti saobraćaj u tom delu grada, precizirao je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je dodao da, kada se radi o izgradnji novog mosta, CIP je dobio posao na tenderu, radi se o domaćoj kompaniji i sa te strane zaista je napravljen transparentan sistem funkcionisanja, jeftiniji i funkcionalniji,

Izvor: Mondo.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter