Izvor:
06.03.2018 u 16:26
0

VUČIĆ SA SVETSKOM ŠAMPIONKOM I „REVOLVERAŠIMA SA BALKANA“: „Čestitam na izvanrednim uspesima, svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je svetsku šampionku u skoku u dalj Ivanu Španović i osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u streljaštvu, zahvalio se što su na najbolji način predstavljali svoju zemlju i obećao dalju pomoć države.

Vučić je rekao da će država učiniti sve da sportisti imaju maksimalnu pomoć i izrazio nadu da na OI u Tokiju mogu da osvoje 12 medalja, četiri više nego u Riju.

– Čestitam na izvanrednim uspesima. Svi mi koji navijamo i volimo Srbiju ponosni smo na vas. Ivana mi je rekla ds je to za nju podrazumevajuće, da je očekivala i da je to za nju normalno. Britni Ris je četiri gldine starija, video sam u novinama da je Haike Dreksler skakala do 40, znači imamo još jedno 12 godina medalja – rekao je Vučić i dodao da mu je posebno drago što je osvojeno prvo zlato za Srbiju na Svetskim prvenstvima.

Predsednik je čestitao i strelcima i podsetio kako smo svi bili tužni kada u Riju nije osvojena nijedna medalja.

– Uveren sam da će sve da se vrati u Tokiju i pomoći ćemo kao država. U Riju sa. prognozirao osam medalja, verujem da će streljštvio kao sport koji nam je u kontinuitetu donosio medalje doneti dve-tri u Tokiju. Molim sve iz Saveza da kažu šta je potrebno da pomognemo da osvoje dve-tri medalje u Japanu. Naš je cilj da se da sa sledećih Igara donesemo najmanje 12 medalja i spremni smo da pružimo najbolje uslove i pomognemlo – rekao je predsednik

Vučić je podsetio da se nagrade sportistima isplaćuju odmah.

– Ne moožem da se poredimo sa nekim zemkajma, ali onolklo koliko možemo drago nam je da pomognemo. Želimo vam mnogo medalja koje znače vama, ali i nama.Svetska, Evroka, OI, tu se takmiče zemlje, videli ste šta su Nemačka i Norveška uradile na ZOI -.kazao je Vučić

Vučić je poželeo i strelcina, da vrlo skoro, nada se i pre 2020, kao što je planirano dobiju svoju dvoranu, koju atletičari već imaju.

"Može li to da se ubrza", pitao je Udovičića, a potom pitao da li smo uspešniji u gađanju puškom ili pištoljem.

Kada je dobio odgovor da je pištolj "jače oružje" u šali je konstatovao da smo pravi "revolveraši sa Balkana" i poželeo da uskoro budemo najbolji na svetu.

Španivićeva je poklonila Vučiću fotografiju, dok su strelci predsedniku poklonili dres sa potpisima. Vučić se zahvalio, nasmejao i pitao još samo da dobije pištolj ili pušku. Na prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednici Atletskog i Streljačkog saveza Veselin Jevrosimović i Nenad Putnik.

Španovićeva je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu, osvojila prvu planetarnu zlatnu medalju. Na Evropskom šampionatu u Ðeru Srbija je osvojila šest medalja u seniorskoj i jednu u juniorskoj konkurenciji. Srebrne medalje osvojili su: Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović i Milutin Stefanović (miks puškom), Zorana Arunović i Damir Mikec (miks pištoljem) i Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (muški tim pištoljem). Bronze medalje osvojili su: Bobana Veličković (pištolj), Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jelena Tomić (ženski tim pištoljem) i juniorka Marija Malić (puška).

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/VanjaUdovicic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter