Izvor:
27.07.2016 u 17:41
0

ČITANJE JE U MODI: Beograd se kandidovao za svetsku prestonicu knjige

Beograd se kandidovao za svetsku prestonicu knjige za 2018. godinu, a da li će poneti tu prestižnu titulu, znaće se do kraja avgusta, do kada Komitet Uneska treba da donese konačnu odluku.

Aplikaciju su zajedno uradili i podneli grad, Narodna biblioteka, Univerzitetska biblioteka i Biblioteka grada Beograda.

Očekujem da ćemo do kraja avgusta, kada će se znati koji grad je dobio titulu, imati lepu vest za sugrađane i da će to biti Beograd – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali Tanjugu.

Svetska prestonica knjige je titula koju Unesko od 2001. godine dodeljuje gradovima kao priznanje kvaliteta predloženog programa razvoja čitalačkih navika, unapređenja stausa knjige i promocije pozitivnih elemenata celokupnog sistema vezanog za knjigu od pisca do čitaoca.

Status svetske prestonice knjige podrazumeva da je grad-nosilac priznanja tokom cele godine u centru pažnje internacionalne čitalačke publike, međunarodnih i nacionalnih udruženja izdavača, knjižara i pisaca, te da je u poziciji da promoviše svoju književnost, kulturu i tradiciju i privuče veliki broj posetilaca na kulturne manifestacije, festivale i naučne skupove.

Tanjug
Foto. Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter