Izvor:
31.03.2018 u 23:07
0

NOVA PARKING MESTA ZA BICIKLE: Vozačima koji parkiraju i bicikliraju, na raspolaganju je 450 bicikala!

Tradicionalnom vožnjom oko Ade Ciganlije obnovljena je akcija "Parkiraj i bicikliraj", a u toku ove sezone korisnicima usluga parkiranja na raspolaganju će biti 450 bicikala na više lokacija.

Reč je o parkiralištima "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirovic", "Sava centar" i garaža "Obilićev venac". Oni koji parkiraju automobile u tim garažama, bicikle će moći besplatno da preuzmu na privremeno korišćenje svakog dana, u periodu od 9 do 21 čas.

Najveći broj bicikala, više od 200, biće na raspolaganju na parkiralištu "Ada Ciganlija". Kada je reč o parkinzima za bickliste najavljeno je još novih 250 mesta, s obzirom da se u skladu sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji stupa na snagu 4. aprila ukida zaštićena zona od pet metara od pešačkog prelaza.

U prethodne četiri godine urađeno je 20 kilometara biciklističkih staza na teritoriji Beograda, a plan je da u naredne četiri ta dužina bude oko 120 kilometara, te da udeo biciklističkog saobraćaja u ukupnom bude 10 odsto.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter