Izvor:
01.07.2018 u 15:13
0

A SAD STVARNO ADIO: Na železničkoj stanici sinoć odzvanjalo: Poslednji voz koji saobraća postavljen je na kolosek 1!(VIDEO)

Glavna Železnicka stanica u Beogradu otišla je u istoriju, jer od danas za sve vozove u međunarodnom i unutrašnjem putničkom želežnickom saobraćaju polazna i dolazna stanica Beograd Centar u Prokopu.

Sa razglasa se u subotu veče začulo: "Međunarodni voz broj 340 za Budimpeštu preko Stare Pazove, Inđije, Novog Sada, Vrbasa i Subotice postavljen je na prvi kolosek. Polazi u 21.40 časova. Voz poslednji put saobraća s Glavne železničke stanice".

Na opraštaj je došlo mnoogo putnika, pa je bilo i suza. Dosta je onih koji su emotivno vezani za ovu zgradu. Rastanci, sastanci, novi životni putevi, sve je to stalo u poslednji zvuk voza koji je otišao za Budimpeštu.

Izuzetak su samo dva para međunarodnih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, koji su još od 16. juna preusmereni u Železnicku stanicu Topčider.

Od danas u stanici Beograd Centar u Prokopu dnevno će saobracati 195 vozova, i to: 16 međunarodnih, 56 lokalnih i daljinskih, 90 vozova na lini BG Voza izmedu Batajnice i Ovče i 33 voza na liniji BG Voza izmedu Beograd Centra i Resnika.

Po prvi put vozovi će saobraćati između Vršca i centra Beograda, a biće po pet polazaka dnevno.

U saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" navodi se da je, nakon realizacije velikog broja aktivnosti, i železnicka stanica "Vukov spomenik" u potpunosti pripremljena da od danas kroz nju dnevno prolazi 100 vozova, i to: 90 vozova na liniji BG Voza Batajnica – Ovča i 10 vozova na relaciji Beograd Centar – Vršac.

Poslednji voz koji je krenuo iz Glavne Železničke stanice na trasi Beograd – Budimpešta bio je sinoć u 21.45 časova.

Zgrada Železničke stanice u Beogradu, izgrađena 1884. godine, treba da postane Istorijski muzej Srbije.

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter