parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NAJAVLJENO ZAPOŠLJAVANJE MLADOG KADRA: Predsednik Srbije obilazi fabriku Teleoptik žiroskopi!

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će posetiti fabriku Teleoptik žiroskopi u Zemunu, koja se bavi razvojem i proizvodnjom najsofisticiranijih sistema naoružanja, optičkih i optoelektronskih sprava. Fabriku će, zajedno sa predsednikom Srbije, obići i ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vlada Srbije je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane krajem prošle godine, uložila u Teleoptik žiroskope skoro sedam miliona evra i najavljeno je da će to preduzeće realizovati ugovore vredne više od 10 miliona dolara. Zahvaljujucji finansijskoj podršci vlade u Teleoptik žiroskopima su kupljene mašine i renovirana je hala kako bi ove godine mogla da počne proizvodnja najmodernijih mašina u oblasti odbrambene industrije.

To preduzeće je spašeno od gašenja i privatizacije i sada uspešno radi, a najavljeno je i zapošljavanje mladog kadra. Inače, u narednim godinama se planira uvođenje u Vojsku Srbije više od 95 različitih novih tipova naoružanja.

Kada je reč o novoj opremi u fabrici Teleoptik žiroskopi, nabavljene su numeričke mašine sa većom efikasnošću, koje će obezbediti obavljeanje poslova za našu vojsku, ali i domaće i inostrane partnere. Teleoptik žirokopi su bili najbolje preduzeće u oblasti vođenja raketa i glava za samonavođenje po licenci, a sada rade i razne optoelektronske sprave za inostrano tržište.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live