15°C

Beograd

ĐORĐEVIĆ: Svaka pomoć deci je dragocena!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je danas Centar za smeštaj maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u Beogradu, gde je prisustvovao uručenju donacije od strane nevladine organizacije "Border fri".

Ðorđević je zahvalio organizaciji "Border fri" na donaciji, istakavši da je time ovu ustanovu učinila bogatijom i pomogla u unapređenju uslova života dece koja borave u centru, saopštilo je ministarstvo.

- Drago mi je što u našoj zemlji postoje društveno odgovorni ljudi i nevladine organizacije poput ove. Sve naše ustanove moraju da budu maksimalno opremljene, jer je naša obaveza i dužnost da uslovi gde borave deca, bez obzira čija su i odakle dolaze, budu na najvišem mogućem nivou. Vlada Srbije i resorno ministarstvo će i u narednom periodu preduzimati sve mere kako bi se o njima brinulo na najbolji mogući način - rekao je ministar.

Pozvao je sve koji su u mogućnosti da pomognu, jer je, kako kaže, svaki vid pomoći dragocen za ovu decu.

Ðorđević je istakao i da je u razgovoru s decom video da su oni zadovoljni uslovima u kojima borave, kao i da su neki od njih zatražili azil, jer žele da ostanu u našoj zemlji i dodao da su oni u Srbiji uvek dobrodošli.

Generalna direktorka organizacije "Border fri" Vanja Crnojević istakla je da ova organizacija u Srbiji radi od 2015. godine i da su veoma zadovoljni dosadašnjom saradnjom s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako kaže, drago im je što imaju priliku i što mogu da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i pozvala sve one koji žele da se uključe u ove humanitarne akcije da to i učine.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar