1°C

Beograd

ZELENILO - BEOGRAD SAOPŠTILO: Nadoknada štete oštećenim sugrađanima zbog pada stabla!

U Bulevaru vojvode Putnika pod naletima vetra olujne jačine, danas se izvalilo stablo kestena i palo na vozilo u pokretu, kada su lakše povređene dve osobe, a "Zelenila - Beograd" je saopštilo da će oštećenim sugrađanima nadoknaditi štetu po utvrđenoj proceduri.

U saopštenju se navodi da se u Bulevaru vojvode Putnika pod naletima vetra olujne jačine, izvalilo stablo kestena i palo na vozilo u pokretu, a da su ekipe JKP "Zelenila - Beograd" odmah izašle na teren, što je bila jedna od sedam intervencija tokom košave.

- U vozilu su se prilikom pada stabla nalazile dve osobe koje su trenutno na pregledima u dežurnoj zdravstvenoj ustanovi, dok se stablo kestena nalazi u redovnom programu održavanja ‘Zelenila’ i oštećenim sugrađanima će nadoknaditi štetu po utvrđenoj proceduri - kaže se u saopštenju.

Zbog izuzetno jake košave, koja u Beogradu duva jačinom od oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije Javno komunalnog preduzeća "Zelenilo-Beograd" dežura 24 časa.

U saopstenju se navodi da usled produžene vegetacije, zbog povišenih temperatura za ovo doba godine, stabla još nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, pa su zbog toga krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra.

Sugrađani mogu prijaviti Centru za informisanje slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: zelenilo.rs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar