10°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: TANJUG

ĐURIĆ DEMANTOVAO NAVODE PREMIJERA ALBANIJE: Nema blokade kamiona

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić demantovao je danas navode premijera Albanije Edija Rame da su kamioni sa tablicama tzv. Kosova blokirani na administrativnoj liniji.

On je istovremeno pozvao sve u regionu da dignu svoj glas protiv novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini, a koja zahteva da Beograd prizna nezavisnost Kosova.

PROČITAJTE JOŠ

BEBA ROĐENA U FRONTU DANAS IDE KUĆI: Majka iz Valjeva zaražena je koronom i biće u kućnoj izolaciji!

NESTALA DOKTORKA IZ VUHANA, KOJA UPOZORILA NA COVID-19: Dala intervju, pa joj se gubi svaki trag

PRIVOĐENJE ZBOG LAŽNIH VESTI Na Tviteru širio paniku o potpunoj zabrani kretanja!

PRESUDA DONETA!15 meseci zatvora zbog kršenja samoizolacije

MONSTRUM VEČNO U ZATVORU: Malčanski berberin za otmicu i mučenje maloletnice napisana optužnica!

- Ne postoji bilo kakva blokada prolaska kamiona prema centralnoj Srbiji na administrativnim prelazima. Postojala je mera vezana za zabranu kretanja za vreme policijskog časa zbog koronavirusa, iz koje smo pre dva dana izuzeli kamione sa osnovnim namirnicama i za Albance sa KiM. I do pre dva dana oni su se kretali normalno kada nije policijski čas. Na našu inicijativu sada to mogu da čine u bilo koje doba - rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, vlasti u Prištini traže da institucije Srbije na svim sertifikatima i dokumentima, umesto procedura koje su predviđene sporazumima sa EU, pišu Republika Kosovo i da Srbija i formalno-pravno počne da tretira Kosovo kao drugu državu, jer u suprotnom "žito neće proći".

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

PRVA SMRT U VLADI SRBIJE ZBOG KORANA VIRUSA! Preminuo jedan od osnivača SNS

POČEO TEST SAMOPROCENE NA COVID-19 Brnabić: Cilj je da smanjimo gužve i ubrzamo lečenja!

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

Ðurić je to rekao povodom navoda albanskog premijera Edija Rame koji je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražio da preko administrativnog prelaza propusti teretne kamione sa registarskim tablicama takozvanog Kosova.

Neophodna je, ukazuje Ðurić, hitna reakcija EU na takozvane mere reciprociteta, a ne, kako kaže, ćutanje i okretanje glave.

- EU je garant sporazuma koji se danas krše i ima odgovornost za njihovo sprovođenje u trenutku kada je ceo svet ugrožen epidemijom. Neodgovornost Prištine ne sme da naiđe na ćutanje i pretvaranje da je sve uredu - napisao je Ðurić i dodao da niko ne treba da se zavarava da je to put u nastavak dijaloga.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar