11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Grad Subotica podelio 7.000 litara dezinfekcionog sredstva!

 Iz distributivnog centra u Biznis inkubatoru do sada je podeljeno 7.000 litara natrijum-hipohlorita, a gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je da će zahvaljujući brzoj reakciji Grada, koji je pokrenuo liniju za proizvodnju tog dezinfekcionog sredstva u Bajmoku, sve ustanove i institucije na vreme i potpuno besplatno dobiti taj rastvor.

Prema rečima gradonačelnika Subotice, do sada je sredstvo za dezinfekciju podeljeno uglavnom državnim institucijama, javnim preduzećima i javnim komunalnim preduzećima, kao i gerontološkim centrima i privatnim gerontološkim centrima, školama i svim ustanovama na teritoriji grada.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

PRVA SMRT U VLADI SRBIJE ZBOG KORANA VIRUSA! Preminuo jedan od osnivača SNS

POČEO TEST SAMOPROCENE NA COVID-19 Brnabić: Cilj je da smanjimo gužve i ubrzamo lečenja!

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

- Pre neki dan smo podelili i udruženjima koja su brojna u Subotici da bi uspeli da na vreme dezinfikuju svoje prostorije i da koliko - toliko taj prostor u kojem boravimo učinimo bezbednim, kazao je Laban.

Zahvalio se i donatorki iz Kine, koja posluje u Subotici, a koja je poklonila 15.000 zaštitnih maski koje će, kako je rekao, biti podeljene građanima.

Kako je najavio direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, podela dezinfekcionih sredstava zgradama počeće sutra, a upravnici stambenih zajednica o tome su već obavešteni.

- Podela će se vršiti potpuno besplatno. Podelićemo sredstva za dezinfekciju površina, gelendera, stepeništa, hodnika, liftova..., kazao je Radivojević.

Trenutno je na raspolaganju 15.000 litara natrijum-hipohlorita, a kako najavljuju nadležni, proizvodnja se nastavlja.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar