13°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: blic

SLOBODAN SE OPORAVLJA U BOLNICI UZ NAJJAČU PODRŠKU: "LEKARI, ČUVAJTE MI MOGA DEDU"

Počeo sam da kašljucam, mala temperatura, ništa dramatično. Ali na nagovor dece i insistiranje prijatelja, drug me je odvezao u ambulantu. Odmah bolnica, analize, snimci pa prijem na Infektivno odeljenje. Bio sam pozitivan na korona virus.

Ovako započinje svoju priču za medije Slobodan Čvorović (66) iz Čačka koji već skoro nedelju dana leži na Infektivnom odeljenju bolnice u Čačku. Kaže da se oseća dobro i da čeka nove rezultate testova.

Kako kaže, sve krenulo kada se vratio iz Berlina 8. marta. Tamo je posetio sajam turizma.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

POČEO NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Od danas u 13 do ponedeljka u 5 nema, osim u OVIM SLUČAJEVIMA

STRUČNJACI OČEKUJU UBRRZANJE I VRH PANDEMIJE: Narednih 48 sati predstavlja uspon pandemije u Srbiji  

TRAMP: Bolje bi vam bilo da nosite maske, ja neću!

ČAČAK OBEZBEDIO POMOĆ ZA 1.500 NAJUGROŽENIJIH PORODICA: U ponedeljak volonteri će ih podeliti na kućne adrese

INSTRUKCIJE MINISTARSTVA: Evo kako zaštititi decu bez roditeljskog staranja

- Počeo sam da kašljucam, a onda se pojavila i temperatura koja nije prelazila 37,1 i to nije trajalo više od tri dana. Nisam ni razmišljao da bi uzrok mogao biti korona virus. Tražio bih vodu i popio po celu flašu. Odmah sam otišao u ambulantu, uzet mi je bris i otišao sam u bolnicu. Nalaz je bio pozitivan - kaže Slobodan.

Čvorović kaže da se nije uplašio, ni to što po godinama spada u tzv. rizičnu grupu. Kaže da nije dozvolio da padne u depresiju i da je samo razmišljao o tome da će sve proći. Ali, priseća se dana kada je otišao u bolnicu.

- Konačno više nisam bio toliko žedan. Čak sam bio i besan jer sam zaboravio telefon kod kuće. Ljubazna sestra me je umirila i odvela na neurologiju koja je sada adaptirana za pacijente sa koronom virusom. Noć je počela bez sna, a i jutro je stiglo bez spavanja. Sve je bilo kao da sam u čudnom crno-belom filmu. Sestre ulaze, kače infuziju, vade mi krv, mere temperaturu, a pod prozorom šeta vojnik - slikovito je Slobodan opisao svaki detalj.

Kaže Slobodan da su mu majice i veš od kuće donosili samo do rampe na ulazu u bolnicu, a onda vojnik do odeljenja. Pa onda medicinsko osoblje do njega. Sve po protokolu i bez kontakta.

PROČITAJTE JOŠ

STUDENTI UPUTILI DOPIS MINISTARSTVU: Traže više rokova i "reprogram" školarina

PRESEK STANJA - Koliko je obolelih od korona virusa na prostoru bivše Jugoslavije?

U CRNOJ GORI OTPUŠTEN PRVI IZLEČENI OD KORONA VIRUSA! Pacijent poručio: Dao bih sve da nisam morao da budem ovde!

MIZERNO! Dok čekali red za hleb, IZBODENI NOŽEM!

U PARAĆINU JEZIVO UBISTVO: Žena udarila muža, preminuo na licu mesta

SUROVO TEŠKI DANI: Svi klubovi Premijer lige smanjuje plate, zna se i koliko

Ispričao nam je Čvorović, da je često sanjario, kako ne bi razmišljao o onome što mu se dešava. Dodatno ga je bodrilo i to što je bio u kontaktu sa porodicom, ali i reči njegovog unuka.

- Javljaju mi, tapšu svako veče za lekare, a moj unuk viče: "Lekari, čuvajte mi dedu." Nisam imao tešku kliničku sliku, kako kažu, da korona virus može da izazove. Verovao sam u sebe da ću ovo pobediti. Uslovi u bolnici su dosta dobri, hrana je dobra, a sestre i lekari su veoma ljubazni - iskren je Slobodan.

Iako se on sada oseća zdravo, kaže da su mu lekari rekli da mora da ispoštuje kompletna procedura. Kada test dva puta bude bio negativan, moći će da ide na kućno lečenje.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti