4°C

Beograd

Photo: MINISTARSTVOODBRANESRBIJE

Izvor: kurir.rs

MINISTARSTVO ODBRANE HITNO REAGOVALO: I Šutanovac dobio pilotski znak

Ministarstvo odbrane Srbije reagovalo je danas na napade pojedinih medija zbog dodele počasnog letačkog znaka ministru Aleksandru Vulinu.

"Povodom nastavka kampanje lažnih vesti i medijskog linčovanja ministra odbrane Aleksandra Vulina od strane luksemburških medija i za to pripremljene mreže portala, Ministarstvo odbrane još jednom ističe da se počasni letački znak dodeljuje „za doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO“ ne za pilotiranje, zato i jeste počasni znak, ali to luksemburški mediji ili ne razumeju ili im je tako lakše", piše u saopštenju.

Podseća se i da je 2008. godine ministar odbrane Dragan Šutanovac dobio pozlaćeni pilotski znak iako je naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO tada bilo neuporedivo slabije.

"Za doprinos u opremanju i ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije ministar odbrane Aleksandar Vulin je nagrađen od njenih pripadnika počasnim beretkama i znacima pripadnosti jedinici, a nije morao da postane ni diverzant ni padobranac. Ali tada je bila aktuelna laž koju su širili luksemburški mediji o odbijanju poslušnosti 63. padobranske brigade pa se i beretka izgubila u moru lažnih vesti", dodaje se u saopštenju.

Naglašava se da Ratno vazduhoplovstvo i PVO nikada nije bilo snažnije.

PROČITAJTE I:

UŽIVO! DR LONČAR SAOPŠTIO: Nema opravdanja za napad na naše heroje (VIDEO)

PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Otac, majka i brat ga našli mrtvog na DNU BUNARA!

POLICIJA ZAPLENILA 10.500 FALSIFIKOVANIH EVRA: Muškarac srednjih godina ih doneo sa KiM!

MASKE 5.000, ŠVERC U PREVOZU 10.000: KAZNE koje prete Beograđanima na ulici!

ROMANA IZAŠLA IZ ZATVORA, MOMAK JOJ JOŠ ROBIJA: Evo gde su je sada smestili!

UŽAS U KOVID BOLNICI: Pacijent pretukao medicinsku sestru ŠTAKOM jer ga je sprečila da SVOJEVOLJNO ODE KUĆI!

"Imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice. Plate pilotima su povećane, nabavljena je i nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova. Ono što luksemburški mediji ne žele da vide, vidi svako drugi, neko se raduje, neko tuguje, ali da je srpsko nebo branjeno našim snagama, to vide svi", zaključuju u Ministarsvu odbrane.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar