2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

SRBI ZBUNJENI NAKON PRELASKA GRANICE "Već su nam dali papir za nadzor iako je rečeno posle 18 h, pominjali su i KAZNE"

Na graničnim prelazima našim građanima koji ulaze u Srbiju već se dele obaveštenja o nadzoru iako su prešli granicu jutros, a ne danas posle 18 sati. Kako javljaju čitaoci obaveštenja o nadzoru i apel da su dužni da se prijave elektronski svima koji prelaze našu granicu dele se navodno od ponoći.

Tanji Đ. (35), koja je s dečkom i drugaricom prešla granicu Srbije sa Crnom Gorom oko 9.50 sati na Gostunu uručen je papir o nadzoru.

- Carinski službenik nam je skenirao lične karte van punkta i rekao da moramo da se javimo ili možemo snositi novčanu kaznu - kazala je ona.

Istina, na papiru koji su dobili, stoji da ukoliko se elektronski ne prijave u roku od 24 sata čine prekršaj, koji je kažnjiv po članu 85, stav 1, tačka 10, Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

OVO MORATE ZNATI

OVO SU DETALJNA UPUTSTVA: Turisti koji se vraćaju u zemlju od danas pod zdravstvenim nadzorom!

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Fabrici stiže na Andrićev venac!

UDES NA AUTO-PUTU: Kamion izleteo sa kolovoza, zatvorena jedna traka!

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

Ovaj član i ova tačka Zakona kažu, inače, da će se novčanom kaznom u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara kazniti svako ko ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama koje donose nadležni organi u skladu sa ovim zakonom, a kojima se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Tanja Đ. je sa dečkom i drugaricom bila u Čanju, i umesto da se u Beograd vrate u ponedeljak, zbog najavljenog nadzora, rešili su da skrate letovanje i vrate se danas.

- Prekinuli smo letovanje da ne bismo imali problema. Nije problem da se javimo, ali ne razumemo zašto su nam dali papir da smo pod nadzorom ako je najavljeno da će biti posle 18 sati. Kada smo pitali carinika zašto sada dobijamo papir, rekao nam je da je počelo od ponoći, i da im je tako rečeno - kazala je ona za Telegraf.rs.

Nadzor nad građanima koji se vraćaju trebalo je da počne u 18 sati. Kako je najavljeno, svi koji se posle 18 sati vrate, dobiće ovo upozorenje, i moraće elektronski da se prijave.

Od jutros su na graničnim prelazima između Srbije i Crne Gore velike gužve, a očekuje se još veći priliv ulazaka u našu zemlju između 16 i 18 sati.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti