0°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

Granice na ulazu u Srbiju posle 18 časova skoro PRAZNE! NOVE MERE STUPILE NA SNAGU!

 U Srbiji je večeras u 18.00 časova stupila na snagu nova epidemiološka mera posebnog zdravstvenog nadzora za sve državljane Srbije i strane državljane sa privremenim ili stalnim boravkom koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom - Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tokom dana na granicnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom bile su kilometarske gužve, a večeras vozila nema. Tako je i na Batrovcima.

Građani koji u Srbiju ulaze dužni su da se u roku od 24 sata prijave na e-zdravlje.gov.rs/landing i urade test samoprocene na kovid-19, nakon čega ce od lekara dobiti smernice o daljem postupanju.

Pre nego što je mera stupila na snagu mnogi su požurili da se vrate u zemlju. Zato su se u poslepodnevnim časovima na GP Gostun sa Crnom Gorom stvorile velike, kilometarske gužve. Čekalo se i do dva sata.

OVO MORATE ZNATI

ODLUKA STUPILA NA SNAGU! Ako se ne prijavite po ulasku u zemlju ASTRONOMSKE KAZNE

NEMAČKA IM NE VERUJE! Neće kupovati vakcine za koronu preko programa SZO!

KON SE OBRATIO NAŠIM TURISTIMA: Ovo je najsigurniji način transporta!

NEMAM MENTORE NI U BEOGRADU, NI U RUSIJI, NI U MITROPOLIJI! Crna Gora ima svoje probleme koje mora da rešava!

OBRATITE PAŽNJU AKO PUTUJETE! U Grčkoj pooštrene mere zbog BROJA OBOLELIH!

Preko tog granicnog prelaza od ponoci do 18.00 ušlo je 3.200 automobila, 10.000 građana.

Večeras situacija je potpuno drugacija – granični prelaz je gotovo potpuno prazan.

Automobila nema, a na granici čeka samo manji broj kamiona.

I na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom veceras nema gužve, za razliku od popodneva. Nadležni na granici kažu da nikad nije bilo manje vozila i putnika u ovo doba godine nego do sada. Nema gužvi veceras ni na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", a tako je bilo i ranije danas.

Sanitarni inspektor Raša Milanov rekao je rekao da putnici koji prelaze granicne prelaze prolaze sanitarnu kontrolu, a instalirane termovizijske kamere pokrivaju sve dolazeće putnike i beleže putnike sa povišenom temperaturom.

SAZNAJTE I OVO

TUŽILAŠTVO IMA DOKAZA NA PRETEK: Optuženi za otmicu i svirepo ubistvo mladog Brčaka ostaju u pritvoru

OSUĐEN PEDOFIL: Četiri godine robije zbog bludnih radnji nad devojčicom!

MILADINU KOVAČEVIĆU ODREĐEN PRITVOR! Ovo mu se stavlja na teret!

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBANOVCIMA! Ima mrtvih i povređenih!

BRITANSKA KRALJICA NAREDILA! Oduzet orden poznatom filmskom mogulu i SEKSUALNOM PREDATORU! (VIDEO)

Ukoliko putnik ima višu temperaturu, izdvaja se i ulazi u zonu koja je predvidena za privremenu izolaciju. Sa njim se obavlja razgovor uz sve mere predostrožnosti.

Ako ima sumnji da je rec o kovidu, zove se dežurni epidemiolog iz Gradskog zavoda i odlucuje se da li ide u karantin, izolaciju ili izolaciju radi lecenja, rekao je Milanov.

Tokom popodneva pojacan je saobraćaj i na Jadranskoj magistrali zbog povratka građana iz Crne Gore. Na naplatnoj stanici Preljina, na naplati, zadržavanje vozila je 30 minuta, saopštavaju iz Puteva Srbije.

Na auto-putu Miloš Veliki, tokom vikenda, u popodnevnim i vecernjim satima ocekuje se povecan intezitet saobracaja. Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobracajnom signalizacijom bice istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na auto-putu.

Da se ozbiljno shvatio poziv Kriznog štaba potvrduje i pun voz koji je jutros stigao iz Bara u Topčider.

Iako voz saobraca gotovo tri nedelje, nakon višemesečne pauze, crnogorski kondukteri prenose utisak, sezona je trajala samo jedan dan - danas. Od uvodenja novih mera bio je pun.

- Kompozicija je proširena, a samo u odnosu na juce prevezeno je 170 punika više. Voz koji je krenuo u 19.00 iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila- navodi Dragana Stankovic iz Srbijavoza.

Srbijavoz preduzeo je sve mere u cilju sprečavanja širenja virusa, cišcenje je dodatno pojačano, sedi se iskljucivo pored prozora, smanjen je broj osoba u kabinama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar