1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

MINISTAR LONČAR: Nisu se ispunili uslovi da Srbija učestvuje u kliničkom ispitivanju kineske vakcine

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u svetu ima nekoliko proizvođača koji su napravili vakcinu protiv korone, a koja se nalazi u trećoj fazi ispitivanja.

- To je regularna procedura koja mora da prođe da bi bilo ko registrovao vakcinu i smatrali je bezednom. Kod nas postoje pravila da bi registrovali neku vakcinu. Svaka vakcina mora da prođe minimum te tri faze ispitivanja, to važi i za EU i SAD. To je period kada date dobrovoljcima vakcinu i pratite njenu reakciju. Jedini lek koji trenutno postoji su maske, distanca i pranje ruku -  izjavio je Lončar i dodao da to jedino sprečava širenje virusa.

PROČITAJTE JOŠ...

POBEDILI KORONU? OVAJ GRAD u Srbiji skoro mesec dana BEZ ZARAŽENIH I PREMUNULIH!

Stručnjaci UPOZORILI RODITELJE: Sa OVIM SIMPTOMIMA nikako ne šaljite decu u ŠKOLU i VRTIĆ!

U Londonu HAOS zbog KARANTINA: Policija UPOZORILA DEMONSTRANTE! (VIDEO)

- Kada se pojavi bezbedna vakcina koja ispunjava sve uslove da može da se registruje u našoj Agenciji za lekove tada ćemo izaći i reći ovo je bezbedna vakcina. Ako bude dve, tri, četiri vakcine... imaćemo ih sve. Pokušaćemo da nabavimo sve vakcine pa će moći ljudi da izaberu - rekao je on.

Lončar je rekao da se nisu ispunili uslovi da Srbija učestvuje u kliničkom ispitivanju kineske vakcine, jer ogroman broj podataka koji je trebalo da bude dostavljen Agenciji za lekove nije dostavljen na vreme.

- To nije zavisilo od nas, već od onih koji su trebalo da dostave te podatke. To su proizvođači -  objasnio je on i dodao da je sada kasno za to.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar