2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

BRNABIĆ: Za borbu protiv mafije potrebna sabornost svih

 Za najavljenu borbu protiv mafije biće neophodna potpuna sabornost i koordinacija svih u vladi i s predsednikom, Skupštinom i pravosuđem s obzirom na to da je reč o izuzetno opasnom pitanju, izjavila je večeras mandatarka za sastava nove Vlade Srbije, aktuelna premijerka Ana Brnabić.

"Nama je u ovom trenutku potrebna potpuna sabornost za rat protiv mafije. Izuzetno smo uspešno ratovali protiv tajkuna, danas tajkuni ne upravljaju Srbijom i ne formiraju vladu kao što su nekad radili", rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da je borba potiv mafije jedno je od tri najvažnija prioriteta nove vlade.

"Prva je borba protiv korona virusa, drugo je pitanje KiM, a treće je borba protiv organizovanog kriminala", precizirala je mandatarka.

Istakla je da brojevi nikad nisu bli bolji kada je u pitanju borba protiv kriminala.

OVO MORATE ZNATI

Vučić sutra sa Medvedevim putem video-linka

AMFILOHIJE NEGATIVAN NA KORONU: Mitropolit se i dalje oporavlja od posledica virusa

JOŠ JEDAN NAPAD NA KONA: Teorija zavere oko vakcina! (FOTO)

"Nikada u istoriji nije zabeleženo manje ubistava, a zabeležena je i najveća zaplena narkotika u mandatu ove vlade", rekla je Brnabić.

Govoreći o novom Ministarstvu za manjinska prava i društveni dijalog, Brnabićeva je rekla da je to veoma važno ministarstvo.

Agendu rada tog ministarstva, dodala je, odrediće novi ministar, a prioritet će biti stalni dijalog sa organizacijama civilnog društva.

"To je u ovom trenutku važna stvar, kada kao vlada možemo da dođemo do bojih rešanja, da definišemo efikasnije neke druge probleme, a to je moguće samo ako imamo bolji dijalog", rekla je Brnabić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar