19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

DA SE NAJEŽIŠ! Kada je posetio Kosovo, patrijarh Irinej je jedini put snimljen sa SUZAMA U OČIMA

"Meni je ovde uvek najlepše. Grli me Šara, beli Drim napaja, a sveta loza mirisom opija. I ma gdegod da sam ja, u srcu sa mnom si ti, Metohijo moja, Metohijo moja", uglas su pevala dečica koja su nastupila u proleće 2018. godine pred patrijarhom tokom njegove posete Kosmetu.

Bilo je to 2018, jedini put kada je patrijarh Irinej snimljen sa suzama u očima.

UPOKOJEN SRPSKI PATRIJARH

DAČIĆ NA HAPPY TV: Odlazak Irineja je veliki gubitak za nas, patrijarh je doprineo jačanju i stabilizaciji SPC (VIDEO)

KRIVOKAPIĆ U BEOGRADU: Odao počast preminulom patrijarhu Irineju (FOTO)

Pompeo uputio saučešće SPC povodom smrti patrijarha Irineja

ISP: Irinej bio odan pricipima pravde, istine i solidarnosti

SRBIJA SE OPRAŠTA OD PATRIJARHA, ČUDESAN TRENUTAK NA VRAČARU: Tužan dan obasjao zrak

Krenuo je na Kosmet potpuno nenajavljeno, želeo da ostane dva dana, a na kraju se zadržao čak pet. Kada ga je u Orahovcu sačekao veliki broj dece, patrijarh nije mogao da zadrži suze.

- Krenuo je nenajavljen, bez plana i bilo kakve pompe. Planirao je da bude dole dva dana, ostao je pet. Bio je veoma prehlađen ali nije odustajao. Obilazio je svetinje, narod... U Orahovcu ga je dočekalo mnogo dece. Pevali su mu o Kosovu, o Metohiji... on ih je slušao i plakao. To je bio jedini put da je narod video suze svog Patrijarha - stoji u objavi Nikole Stankovića na Fejsbuku, koja prati ovaj video.

Patrijarh Irinej bio je 45. poglavar Srpske pravoslavne crkve. Za patrijarha Srpske pravoslavne crkve izabran je 22. januara 2010. godine.

Poglavar Srpske crkve Irinej preminuo je danas u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je patrijarh izgubio pošto mu je zdravstveno stanje naglo pogoršano u noći između srede i četvrtka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar