8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Novosti.rs

REZOVI! Ministarka rudarstva i energetike najavljuje brze i velike promene

U adaptaciju brodske predvodnice na Hidroelektrani "Đerdap 1" biće uloženo 28,5 miliona evra, a radovi će biti završeni na jesen sledeće godine.

Ovo je rekla ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i najavila velike promene u energetskom sektoru koje se odnose na održivi energetski razvoj i zelenu energiju.

Posle obilaska radova na adaptaciji brodske predvodnice, Mihajlović je kazala da idu po ustaljenoj i planiranoj dinamici, a izrazila je zadovoljstvo što će sigurno početi i revitalizacija predvodnice na HE "Đerdap 2".

- Novac nije mali, i za jednu i za drugu predvodnicu izdvaja se 60 miliona evra - istakla je Mihajlović i zahvalila EU na donaciji polovine iznosa potrebnih sredstava.

Ona je precizirala da je druga polovina obezbeđena saradnjom sa Evropskom investicionom bankom. Moramo da mislimo, kako ističe, i na HE 'Đerdap 2', investiciju procenjenu na oko 145 miliona evra. Prema njenim rečima, EPS će nastaviti dalje da ulaže u revitalizaicju svojih hidroelektrana i agregat šest će se revitalizovati ili će njegova revitalizacija početi sledeće godine.

SVET TUGUJE ZA FUDBALSKOM LEGENDOM

POČEO ISPRAĆAJ LEGENDE: Milioni na ulicama u BUENOS AJRESU (FOTO, VIDEO)

BEOGRAD JE PRIVILEGOVAN: Maradona je jedan od svojih NAJLEPŠIH GOLOVA postigao baš u Srbiji!

MARADONA BIO FASCINIRAN SRBINOM: Pogledajte kako je izgledao njihov prvi susret (VIDEO)

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

Uz to, napominje, predstoje i velike promene u energetskom sektoru.

- Moramo, ne korak po korak, moramo biti malo brži i okretatiti se pre svega održivom energetskom razvoju, zelenoj energiji, zelenoj agenda - objasnila je ministarka - Hidroelektrane jesu temelj te zelene agende.

Ona je radove na adaptaciji brodske prevodnice obišla sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, direktorkom EIB za Zapadni Balkan Dubravkom Negre, direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predsednikom opštine Kladovo Sašom Nikolićem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar