-2°C

Beograd

Photo: Instragam/printscreen

Izvor: Kurir.rs

MINISTARKA POSLALA JAKU PORUKU: Svi vi koji mislite da ste veliki muškarci ako bijete žene (FOTO,VIDEO)

Počela je globalna kampanja “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” povodom koje je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović postavila video sa snažnom porukom svim našim ženama. 

- Ja vam neću govoriti o brojkama u porodičnom i partnerskom nasilju, jer žene nisu brojevi, već ravnopravna ljudska bića koja imaju jednaka prava da se razvijaju, obrazuju i ostvare svoje snove. Ali ću poslati nekoliko poruka. - Pre svega svim ženama koje trpe nasilje - niste same, svi smo zajedno, moramo zajedno da se borimo i da prijavimo nasilje.

- Moja poruka muškarcima je da nije moguće da se protiv nasilja izborimo ukoliko ne radimo na tome zajedno, ali isto tako svi vi koji mislite da ste veliki muškarci ako bijete žene i ako one trpe bilo ekonomsko, psihičko ili fizičko nasilje od vas, niste veliki, baš naprotiv.

-  A poruka svima nama je da ne smemo da zatvaramo oči ukoliko znamo ili vidimo da negde ima nasilja nad ženama i devojčicama. Moramo da se borimo zajedno. Ali ne samo u ovih 16 dana, već svakog dana, sve dok ijedna žena i ijedna devojčica trpe bilo koji vid nasilja, moramo da se borimo.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar