0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: U Vojvodini vanredno, situacija posebno kritična u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, s daljom tendencijom pogoršanja.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Instituta, tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.796 novih slučajeva korona virusa.

U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja, a po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda.

Ističe se da je situacija posebno kritična u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 23.383, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ: Od broja zaraženih važnije koliko smo života sačuvali

OSAM VOZILA VATROGASACA NA TERENU: Izbio POŽAR u JUŽNOM BULEVARU, u toku je gašenje

VANREDNA SITUACIJA U MEDVEĐI: Zatvaraju se vrtići

VUČIĆ ZABRINJAVA: Težak dan, pogotovo po broju preminulih

U ŠAPCU OTKRIVENO LEGLO PROSTITUCIJE: Uhapšeni osumnjičeni za podvođenje devojaka sa juga Srbije

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.230, sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin, Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

U saopštenju se upozorava da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji, a da zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

Institut apeluje na sve da se nastavi striktno sprovođenje proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar