2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

MOMIROVIĆ: Infrastrukturom do zajedničkog napretka

Svi smo svesni koliko investiranje u putnu privredu znači ne samo za saobraćaj nego i za podizanje cele ekonomije, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, pošto je sa premijerkom Anom Brnabić obišao radove na deonici autoputa Kuzmin-Sremska Rača.

On je ocenio da auto-put Beograd-Sarajevo ne spaja samo dve države nego i naše narode.

"Politika naše zemlje i predsednika Vučića da u budućnosti podignemo ekonomiju kako naše zemlje tako i celog regiona. Naša je politika jedinstva i zajedničkog napretka”, rekao je ministar.

Izvođači radova iz turske kompanije Tašjapi danas su na prethodno održanom sastanku sa premijerkom i ministrom dali uveravanja da će deonica sa mostom preko Save, vredna 250 miliona evra, biti završena do kraja 2022. godine.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ: Od broja zaraženih važnije koliko smo života sačuvali

OSAM VOZILA VATROGASACA NA TERENU: Izbio POŽAR u JUŽNOM BULEVARU, u toku je gašenje

VANREDNA SITUACIJA U MEDVEĐI: Zatvaraju se vrtići

VUČIĆ ZABRINJAVA: Težak dan, pogotovo po broju preminulih

U ŠAPCU OTKRIVENO LEGLO PROSTITUCIJE: Uhapšeni osumnjičeni za podvođenje devojaka sa juga Srbije

“To je hrabro obećanje koje podiže naša očekvianja u svakom pogledu i uveren sam da ćemo u budućnosti u svakom pogledu još bolje sarađivati”, rekao je ministar Momirović.

Naveo je da će budući koridor spojiti Beograd i Sarajevo, ali i omogućiti povezivanje na međunarodne linije, kao i da gradovi kao što su Tuzla, Banjaluka i Bijeljina budu nikad bliže.

On je ocenio da su se kod ovog posla vlasti Srbije koncentrilsale na rokove i dodao da se gotovo svi resursi neophodni za izvođenje radova koriste iz Srbiije i da se uvozi samo ono što Srbija ne proizvodi.

Naveo je da je prioritet da se investicioni talas iskoristi da podigne nivo domaćeg znanja, pa da naše firme izađu van okvira Srbije i da mi prodajemo nou -hau.

"Očekujeo da će u budućnosti mnogo više naših firmi ii inženjera biti angažovano i na ovom projektu kada se radovi na samoj trasi razbuktaju”, rekao je Momirović.

Ministar je ocenio da nivo investicija koji je sada u Srbiji, naša zemlja nije videla decenijama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar