8°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VULIN: Srbija neće prepustiti ni centimetar svoje teritorije

Srbija neće ni napustiti ni prepustiti ni centimetar svoje teritorije, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom napada na policijsku patrolu na teritoriji Kuršumlije.

Vulin je, nakon što su srpski organi bezbednosti osujetili nameru grupe nepoznatih lica, koja su došla iz pravca Podujeva, da bespravno seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, i to pod zaštitom osoba naoružanih dugim cevima, rekao da je reč o "organizovanim šiptarskim bandama" koje se kreću sa prostora KiM.

OVO MORATE ZNATI

SVETSKI DAN BORBE PROTIV HIV-a: Od januara do novembra inficirano 55 osoba

KORONA NE JENJAVA! Proglašena vanredna situacija na teritoriji Sombora

VANREDNA SITUACIJA I U IVANJICI! Specijalna bolnica prelazi u KOVID SISTEM

STANJE SVE GORE: Još jedan grad u Srbiji proglasio VANREDNU SITUACIJU!

On je optužio kosovsku policiju da se ponaša kao njihov saveznik, a za KFOR je rekao da stalno objašnjava da to nije njihova odgovornost.

-Voleo bih da je to samo incident, da to nešto što se desilo sada i više neće nikada. Nažalost, nije tako, to su organizovane šiptarske bande koje se kreću sa prostora KiM i seku šumu. To je klasična pljačka, ali oni su veoma dobro organizovani i opremljeni, svi su naoružani i čim primete naše snage, predstavnike MUP-a, odmah otvaraju vatru -rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je u prethodnom periodu u Srbiji zabeleženo pet mafijaških ubistava i da su svih pet rasvetljeni i rešeni.

On je dodao da je "beskrajno ponosan" na to što je mafijaško ubistvo u Belvilu rešeno za manje od 10 dana.

Na pitanje zašto je vratio Veselina Milića na čelo beogradske policije, Vulin je rekao da je to učinio jer je Milić odličan policajac.

- Svaki ministar bira svoj tim i postavlja ljude u koje ima poverenja. Imam poverenje u Veselina Milića i od njega očekujem odlične rezultate. Beogadska policija već pokazuje da dobro radi, ona se nosi sa najvećim procentom kriminaliteta u našoj zemlji i Beogradu, što je i logično - poručio je Vulin.

Upitan da li su Beograd i Srbija bezbedno mesto za život, Vulin je rekao da jesu.

-Kada pogledate statističke podatke, mogu da se porede sa bilo kom svetskom prestonicom - poručio je Vulin.

SAZNAJTE JOŠ...

POBEDA KOŠARKAŠA SRBIJE PROTIV FINSKE! ORLOVI na korak do EP! (FOTO)

Užas kod Gadžinog Hana: Pronađeno telo u lokvi krvi!

PRVA SERIJA "SPUTNJIK V": Bolnica u Rusiji počela da vakciniše civile protiv korone!

On je, međutim, naglasio da osećaj koji ima građanin Beograda o bezbednosti nije dobar, ocenivši da ljudi moraju da se osećaju bezbednije.

-Sinoć smo imali budalu koja je pucala po automobilima na parkingu da bi pokazala da je mangup. Policija ga je odmah uhvaila-kazao je ministar.

Upitan da li mogu članovi dva crnogorska klana, koji se sukobljevaju na ulicama Srbije, da budu vraćeni odakle su došli, Vulin je rekao da bibilo lepo kad bi to bilo moguće, ali je istakao da ta dva klana imaju u Srbiji svoje podizvođače i vojnike koji se ubijaju za njihov račun.

- Nisu to sve državljani Crne Gore, mnogi su državljani Srbije -rekao je Vulin.

Komentarišući to što se zalaže za usvojanje zakon koji će podrazumevati da na društvenim mrežama vlasnici profila moraju da budu potpisani, što su neki protumačili kao potencijalnu zabranu društvenih mreža, Vulin je podsetio da su žestoki napadi bili i u vreme kada je uvedeno obavezno davanje otiska prsta u dokumentaciji.

On je naglasio da nije stvar u tome da država hoće da zna ko je vlasnik profila, već da svako stoji iza posledica svojih dela.

- Šta je problem da se potpišete iza onog što govorite javno? -upitao je Vulin ironično navodeći i da kada neko napiše da je sin Aleksandra Vučića "pašče, koji treba da crkne" treba da se pohvali tim "dostignućem".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar