4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ispunjava sve propisane standarde

Vojvođanski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 Zoran Gojković izjavio je danas da će do kraja godine u Srbiju stići prvi kontignet ''Fajzerovih'' vakcina čiji je uvoz, kako je naveo, Agencija za lekove i medicnska sredstva Srbije odobrila u skladu s domaćim zakonskim regulativama.

Gojković je rekao da je Agencija pre dva dana izdala dozvolu za uvoz ''Fajzerove'' vakcine koja, kaže, ispunjava sve propisane standarde što se tiče bezbednosti i aplikacije.

OVO MORATE ZNATI

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Poželeo sam mu brz oporavak! (FOTO)

DANAS JE NIKOLJDAN Najzastupljenija slava u Srba

VUČIĆ: Prve vakcine namenjene najstarijima!

VUČIĆ: O reviziji Dejtona odlučuju sva tri naroda, Srbija neće ući u NATO

-Ostalo je da se proveri da li je prva serija, koja će stići, u skladu sa dokumentacijom koju je ''Fajzer'' prosledio- rekao je Gojković.

Nakon toga, kako kaže, počeće se sa vakcinacijom, a prioritet imaju korisnici domova za stare.

-Idemo sa praksom koja je započeta u svetu da oni koji su najugroženiji i koji mogu imati najteže komplikacije od zaraze, prvi prime vakcinu. Tako su započeli vakcinaciju i u Engleskoj i SAD- rekao je Gojković.

PROČITAJTE OBAVEZNO

PRESEO IM NIKOLJDAN! Upao kod čoveka na slavu, pa zbog duga pretukao celu porodicu-i majku invalida u kolicima!

TRAGEDIJA NA VOŽDOVCU: Starica skočila sa sprata staračkog doma!

NOĆ ZA NAMA: Pucnjava na Zrenjaninskom putu, ima ranjenih!

Komentarišući gužve na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju, on je rekao da nisu u pitanju samo srpski građani već da se radi o tranzitu putnika kroz Srbiju koji je pojačan tokom vikenda.

-Kontrolisaće se samo oni koji nisu tranzitni, oni koji dolaze u Srbiju. Imamo tačnu evidenciju ko ulazi i izlazi iz zemlje- naveo je Gojković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar