10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

KON PODELIO STATUS ČLANA PORODICE: 9 lekara je bilo na respiratoru, sad ih je 7... Umrli su

Doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa objavio je na Fejsbuku najnoviji status, a za razliku od prethodnih, za ovaj je dao posebnu dozvolu da ga dele i drugi.

On je u celosti i sa dozvolom preneo status Milene Stojanović, člana njegove porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC „Dr Dragiša Mišović” koja od marta radi sa pacijentima obolelim od Covid-19.

Dobijeno od profesora Tiodorovića: U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice,...

Posted by Predrag Kon on Петак, 08. јануар 2021.

- Slobodni ste da ga delite dalje. I treba - napisao je dr Kon.

PROČITAJTE JOŠ:

LONČAR OTKRIVA: Evo da li će PCR test za naše građane koji dolaze u Srbiju biti obavezan i posle 10. januara

NEVIDLJIVA GRDOSIJA: Nova tehnologija smanjuje mogućnost da se tenk opazi za čak 80%

UDOVIČIĆ O SITUACIJI SA KORONOM: Borimo se za svaki život, ne znamo koji je dan

Povod za status ove doktorke, jasno je vidi jeste smrt anesteziologa Nenada Mihajlovića, i svih drugih kolega koje je izgubila ovih dana tokom bitke sa korona virusom.

I mi ga prenosimo u celosti.

- Ljuta sam. Besna. Tužna. Nemoćna. Kako opisati sva stanja beznađa kroz koje prolazimo poslednjih 10 meseci? Da li je morao Neša da umre da bismo se trgli?  Tužno i sramotno.

- Za dan su zaćutali i antivakcinaši, teoretičari zavere, protivnici krpa na licu, pljuvači doktora i medicinskih radnika, oni koji ne priznaju izmišljeni i najsmešniji virus, oni kojima smeta zatvaranje kafića, ukidanje žurki, utakmica, provoda, skijanja, odlaska na more. Do kada?

- Dan-dva i sve će biti isto. Zaželeće se opet svojih normalnih života i nastaviti. O, da. I ja želim opet svoj normalni život. Želeo ga je i Neša, ali nema ga više. Zauvek. Zauvek. Ni Danijele Gordić. Ni profesora Borzanovića. Ni dr Dejanovića. I još koliko njih...nema ih više. Zauvek. Da li ste se nekad setili svih njih dok niste počeli da ih žalite? NE. Neli sam obećala da će biti dobro, da će sve proći. Neši sam mahala pre samo četiri dana, dok mi se smejao i pokazivao mi da je dobro, preko traheostome. Ne znate kako. Nemoguće. Pa, sve vi znate!

- Pre samo četiri dana je i u našoj intenzivnoj bilo devetoro doktora na respiratoru. Sad ih je sedmoro - umrli su Neša i Rade. Ne. Meni je žao i NAMA koji radimo tu svaki dan što ih nismo spasli. A svi su oni samo jednog dana otišli na posao. Normalno - popili kafu, poljubili decu i otišli na posao. To je naš posao, za to smo školovani, za to smo plaćeni.

- I molim vas, gledaoci nacionalnih frekvencija, dajte sad što više negativnih komentara, pljujte još jače po nama. Biće nam još draže da samo radimo svoj posao. I za ono malo duše koje nosimo u sebi i nismo izgubili. NELA, NEŠO, MIŠO, RADE...žao mi je što nismo uspeli, drugari - u ovoj bici u kojoj smo se zajedno borili. Božić je. Još jedan piiiip, još jedan ex... - napisala je ona. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

Milan

Molim Vas pratim Vas stalno zivim u Sloveniji svi Vasi doktori medicinski radnici su heroji treba da vidite kako je u EU vi otrvarate bolnice u Sloveniji se za 30 godina nista nije uradilo cuvajete se i OSTANITE ZDRAVI POZDRAV VELIKI ZA HEROJE SRBIJE TO SU SVI DOKTORI I SVO MEDICINSKO OSOBLJE


Ostavite komentar