19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: happy bsc

ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA O UBLAŽAVANJU MERA: Produžiti radno vreme do 22 sata čim počne masovna imunizacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je gost u emisiji "Dobro jutro Srbijo" kod domaćina emisije Milomira Marića i Katarine Korše, i izjavio je da veruje da će Krizni štab danas doneti odluku da radno vreme maloprodajnih i ugostiteljskih objekata i dalje bude do 20 sati.

Vesić je istakao da nema razloga da odluka bude drugačija jer su i građanke i građani Beograda kao i ugostitelji pokazali pravu disciplinu i poštovali sve mere.

On je rekao i da će se tokom ove nedelje u Privrednoj komori Srbije sastati s predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga kako bi predložili novo ublažavanje mera Kriznom štabu čim počne masovna imunizacija.

"Kada počne masovna imunizacija, tražićemo od Kriznog štaba da se radno vreme produži do 22 sata. Ne znam da li će to prihvatiti drugi članovi Kriznog štaba, ali moja obaveza je da se borim za svako radno mesto u Beogradu kao što će se zalagati za svaku vakcinu za naše Beograđanke i Beograđane", rekao je Vesić gostujući na Happy TV.

SVE O SPORTU

UDAR TITANA: FERGUSON OPLEO PO HABIBU: Taj glupan uopšte nema toliko pobeda!

ON JE HEROJ NACIJE: Ono što je Jokić uradio NBA liga je čekala 50 godina!

SRPSKI KOŠARKAŠ SE POVREDIO: Bogdanović slomio kost u kolenu! Sezona JE GOTOVA?!

Naš gost je istakao da Beograd mora da radi i da mu trebaju turisti koji donose skoro milijardu evra godišnje, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"To je najveći interes Beograda. Naravno da je zaštita javnog zdravlja važna ali kada počne imunizacija, država daje svoj maksimum u zaštiti stanovništva", precizirao je Vesić.

On je dodao da zna da će ga mnogi napadati zato što traži da se produži radno vreme, ali je naglasio da u Beogradu u sektoru usluga radi 40.000 ljudi.

"Ja primam platu da bih se borio za radna mesta u Beogradu. Ja sam praktičan čovek. U Beogradu oko 190.000 ljudi više radi nego 2012. godine i namera mi je da se ta radna mesta sačuvaju i otvore nova", zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar