11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

INSTITUT ZA REUMATOLOGIJU IZAŠAO IZ KOVID SISTEMA! Dr Radunović: Zbrinućemo sve pacijente koji su propustili preglede

Institut za reumatologiju izašao je iz kovid sistema i od jutros je počeo sa regularnim radom i ponovo prima pacijente sa reumatskim bolestima.

Direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Radunović kaže da će u narednih nekoliko nedelja nastojati da obave sve zaostale preglede koje su morali da otkažu u prethodna dva meseca.

- Lekari će raditi ambulano-poliklinički posao više puta nedeljno - tri do četiri puta nedeljno. Pokušaćemo da zbrinemo sve pacijente koji su propustili preglede od novembra do sredine januara - naveo je Radunović.

Lekari Instituta imaće mnogo posla u narednom periodu. Trenutno se telefonski kontaktiraju i pozivaju na pregled svi pacijenti koji su imali zakazane preglede u pediodu kada je Institut bio u kovid sistemu.

- Uskoro ćemo imati i prve pacijente na bolničkom lečenju. Očekujem da ćemo u naredbnih nekoliko nedelja postići pun obim posla kod reumatologa koji rade u ovoj ustanovi - rekao je Radunović.

OVO MORATE ZNATI

Frilenseri na sastanku danas sa premijerkom Anom Brnabić

DANAS SAHRANA ŽRTAVA TROSTRUKOG UBISTVA: Porodica se potresnim rečima oprašta od Bisere i njenih roditelja

MIKA ALEKSIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM: Vlasnik škole glume osumnjičen da je napastvovao PET svojih učenica

ZA STARIJE ĐAKE NASTAVA PO MODELU IZ SEPTEMBRA

ZAVRŠEN RASPUST: Evo kakva pravila važe na početku drugog polugodišta - ko nastavu prati uživo, ko onlajn

U prethodna dva meseca koliko je Institut za reumatologiju bio u kovid sistemu lečeno je 660 kovid pacijenata.

U kovid sistemu bilo je 91 bolnički krevet i kapaciteti su uglavnom bili puni.

Institut je tokom rada u kovid sistemu uspeo paralelno da organizuje i rad u zelenoj zoni u kojoj je bila dnevna bolnica i mali ambulantni deo za hitne preglede ugroženih pacijenta.

Na taj način oko 1.000 pacijenata nastavilo je da prima inovativnu terapiju. Za one koji lekove dobijaju u obliku tableta ili potkožno, terapija je isporučivana na kućnu adresu. Pacijenti koji terapiju primaju intravenski dolazili su u Institut i lekove primali u dnevnoj bolnici.

Institut za reumatologiju zbrinjava oko 70 odsto svih pacijenata u Srbiji sa zapaljenskim reumatskim bolestima koje uključuju autoimunske bolesti, sistemske bolesti vezivnog tkiva, različite forme artritisa, teže forme degenerativnog reumatizma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar