12°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

PREMIJERKA ODLUČNA! Ovo nam je prioritet u zdravstvu!

Premijerka Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas prvoj sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Srbije i ocenila je da se ubrzano mora raditi na digitalizaciji i unapređenju zdravstvenog sistema.

PROČITAJTE JOŠ

OD SUTRA NOVA PRAVILA ZA VAKCINACIJU! Morate ispuniti ovaj uslov, a EVO I KAKO!

ŠEŠELJ U "POSLE RUČKA" Primiću kinesku vakcinu, "Fajzerova" nije dovoljno ispitana

DR ŠEKLER O NOVOM SOJU KORONE: Manje virusa je potrebno da biste se zarazili!

MINISTARSTVO SE OGLASILO: Trudnice i porodilje neće biti oštećene!

POČINJE PROIZVODNJA SPUTNJIKA V! Čeka se odobrenje Ministarstva zdravlja!

Brnabić je, saopšteno je iz Vlade Srbije, rekla da je zdravstveni sistem prepoznat kao jedan od najkompleksnijih i najvažnijih sistema i istakla da će zadatak Koordinacionog tela u narednom periodu biti unapređenje tog sistema i to kako bi se postigla veća efikasnost, povezanost i veći kvalitet zdravstvene zaštite građana.

Premijerka je navela da mora biti obezbeđena i bolja kontrola troškova i postignut bolje povezan zdravstveni sistem, uključujući i državni i privatni sektor.

Na sednici je najavljeno uvođenje i povezivanje modernih informacionih sistema u zdravstvu, koji će obezbediti razmenu svih relevantnih podataka.

ZANIMAĆE VAS I OVO

ĐUKANOVIĆ POKLEKAO: Potpisao sam izmene Zakona o verskim zajednicama! (FOTO)

Upravo je stiglo 11.700 doza Fajzerove vakcine, očekuje se JOŠ!

SKANDAL! Poznati profesor Univerziteta prijavljen za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

Ana Brnabić o umanjenim naknadama za porodilje: Ispravićemo odluku, ne smeju da budu kolateralna šteta

IZBODEN MUŠKARAC NA VOŽDOVCU: Ne želi da sarađuje sa policijom

Građanima će biti omogućeno da poseduju jedinstveni elektronski zdravstveni karton u kojem će se nalaziti svi relevantni podaci iz svih zdravstvenih ustanova, dostupni građanima i njihovim lekarima u svakom trenutku.

Na taj način, kako je objašnjeno, uštedeće se vreme i troškovi, a lekarima i medicinskim radnicima omogući će se više vremena za posvećenost u lečenju pacijenata.

Navodeći primer sistema E-recept, koji se već uveliko primenjuje, kao i Chatbot sistema Covid 19 Info Srbija, kojim su građani do sada razmenili preko sedam miliona poruka, premijerka je najavila uvođenje i drugih digitalnih sistema koji su u pripremi, kao što su telefonska konsultacija pacijenata i lekara, E-bolovanje i E-prijava smrti.

Brnabić je najavila da će uvođenjem sistema E-uput početkom marta, stari sistem papirnih uputa za pacijente u potpunosti biti isključen iz upotrebe.

Na sednici je najavljeno i da će to telo, čiji je potpredsednik ministar zdravlja Zlatibor Lončar, održavati redovne sastanke, a stručnu pomoć će mu pružati Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i eUprava, kao i sve relevantne institucije i poslovne asocijacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar