1°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

VLADA DONELA ODLUKU: Sava Centar proglašen za spomenik kulture

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi, kojim se detaljno regulišu pojedine oblasti kulture i stvaraju zakonski preduslovi za ujednačeno, sistemsko i efikasno uređenje ove oblasti.

NAJVAŽNIJE VESTI

Vesić: Predlog da se ugostitelji OSLOBODE plaćanja zakupa lokala

UBISTVO U KOVID BOLNICI: Pacijent isključio drugog sa respiratora! Obojica bili na istom odeljenju

BRAVO ZA SRBIJU! Predsednik Vučić pozdravio novi rekord nacije u broju vakcinisanih! (VIDEO)

Ivanuša: Srbija se DOBRO spremila za vakcinaciju!

Tim povodom se na svom Fejsbuk profilu oglasio zamenik gradonačelnika Goran Vesić:

- Vlada Srbije donela je danas odluku da Sava centar u Beogradu dobije status spomenika kulture, kao jedan od najuspelijih primera savremene evropske arhitekture sedamdesetih godina prošlog veka.

САВА ЦЕНТАР ЈЕ СПОМЕНИК КУЛТУРЕ! Владa Србије донела је данас одлуку да Сава центар у Београду добије статус споменика...

Posted by Горан Весић on Четвртак, 08. април 2021.

Kada je Grad Beograd raspisao tender za prodaju Sava centra tada smo u oglasu naveli da smo pokrenuli pred Vladom postupak za proglašenje ovog objekta za spomenik kulture što znači da je sadašnji vlasnik znao da će se to dogoditi. Proglašenje Sava centra za spomenik kulture znači da novi vlasnik NE MOŽE DA MENJA NAMENU kao i da SVAKA REKONSTRUKCIJA OBJEKTA može da se sprovodi samo uz saglasnost i dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Tako sam održao reč. Sava centar je moguće samo renovirati i obnoviti uz stroge uslove Zavoda za zaštitu spomenika - napisao je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar