Izvor:
27.07.2018 u 15:02
0

STRAŠNO NEVREME U KRAGUJEVCU: Grad veličine lešnika zasuo ulice, opasnost od poplava! (VIDEO)

Kragujevac je zahvatilo jako nevreme, uz jak pljusak, a potom i grad nošen olujnim vetrom. Nevreme je počelo oko 13 časova, a grad je bio veličine lešnika, a na društvenim mrežama osvanuli su snimci i slike strašnog nevremena.

Tokom 30 minuta nevremena palo je 30 litara vode po kvadratnom metru. Gradskim ulicama tekli su potoci vode, a zbog jakog vetra dolazilo je do varničenja žica na eletričnim stubovima. Reka Lepenica je primila veliku količinu vode, koja je za sada, u svom koritu i ne preti da se izlije.

Preti opasnost od izlivanja bujičnih reka i poplava.

Kako se navodi na kragujevačkim portalima, u roku od pola sata nastali su veliki problemi u mnogim delovima grada. Ulice bile su pod vodom, a bujica je sa sobom nosila kante za smeće i druge predmete.

U naseljima Bresnica, Pivara i Stanove neke su se ulice bukvalno pretvorile u bujične potoke. Ne samo voda, već i mulj, pesak i kamenje koje je nanela bujica, načinili su štetu na priobalju i saobraćajnoj infrastrukturi.

Saobraćaj je blokiran, a stanovnici ne napuštaju kuće, navode mediji.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je lokalne pljuskove i grmljavinu na teritoriji cele Srbije, a na snazi je i žuti meteo alarm. Ipak, i Odeljenja za vanredne situacije gradske uprave kažu da veće štete i posledice nema.

Po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Dragoša Radovanovića, izlila se kišna kanalizacija, ima poplavljenih podruma i pojedinih kvarova elektro-mreže.

Radovanović je rekao da je "Zelenilo" uklonilo deo stabla koje je srušio vetar na trgu ispred zgrade suda u centru Kragujevca, i da je rešen problem s elktro-kablom u Ulici Ilije Kolovića

Po informacijama Situacionog centra, građani su prijavili izlivanje kišne kanalizacije u naseljima Sušica, Erdoglija i Petrovac, i poplavljene podrume.

Izvor: Blic
Foto: Inatagram/ikragujevac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter