Izvor:
30.07.2018 u 12:36
0

SVETSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Srbija do kraja godine dobija prvo prhvatilište za žrtve!

BEOGRAD – Srbija planira da ove godine otvori prvo prihvatilište za urgentni smeštaj žrtve trgovine ljudima, a povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima organizovan je okrugli sto na temu saradnje državnih organa u zaštiti prava žrtava.

Ministar Zoran Đorđević istakao je da Srbija čini velike napore na suzbijanju trgovine ljudima i zaštiti žrtava, a da je jedan od prioriteta Ministarstva na čijem je čelu upravo jačanje resursa Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

– To činimo obezbeđivanjem odgovarajućeg prostora, uspostavljanjem druge organizacione jedinice Centra, odnosno prihvatilišta za žrtve trgovine ljudima, kao i aktivnostima na razvoju kompetencija svih stručnjaka u socijalnoj zaštiti i civilnom sektoru – poručio je ministar.

Prihvatilište će moći da primi šest žrtava, s tim da ima mogućnosti za prihvat majki sa decom, a biće ispunjeni svi savremeni standardi za taj vid ustanove.

Obezbeđen omogućilo je je već odgovarajući prostor za prihvatilište kao i neophodna sredstva za uspostavljanje usluge.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, inače, licenciranjem je omogućilo uspostavljanje specijalizovane usluge prihvatilišta za urgentni smeštaj žrtava trgovine ljudima za osobe ženskog pola starije od 16 godina, kao organizacione jedinice Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Okrugli sto organizovao je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, uz podršku Ministarstva i OEBS-a.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter