Izvor:
31.07.2018 u 14:10
0

PODACI INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE SRBIJE: Od groznice Zapadnog Nila obolelo 70 osoba!

U Srbiji je registovano 70 osoba obolelih od groznice Zapadnog Nila, koju prenose zaraženi komarci, dok je pet pacijenat umrlo, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Umrla su četiri muškarca u Južnobačkom okrugu i jedan muškarac iz Beograda. Najviše obolelih je u Beogradu (30), Južnobanatskom okrugu (15), Južnobačkom (12), zapadnobačkom (6), Sremskom (2), Srednjebanatskom (2), Podunavskom (2), Severnobanatskom (1).

Groznica zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji 2012. godine. Od tada do 2017. godine prijavljeno je 574 slučaja groznice Zapadnog Nila, a umrla je 61 osoba.

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje i najviše se javlja u periodu najveće aktivnosti komaraca. Iskustva su pokazala da se prvi oboleli uglavnom javi u drugoj polovini jula, a da se najviše obolelih prijavljuje tokom avgusta.

U Evropskoj uniji tokom ove godine registrovano je 56 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila i to u Italiji, Rumuniji, Mađarskoj i Grčkoj.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter