Izvor:
09.08.2018 u 13:47
0

NEKIM ŽIVOTINJAMA SMETA VRUĆINA, A POJEDINE JE JEDVA DOČEKALE: Medvede i tigrove stalno hlade, dok kamile i zebre uživaju na +35!

Visoku temperaturu teško podnosi i većina divljih životinja i zveri, u Zoološkom vrtu u Jagodini i pod stalnim su nadzorom zaposlenih.

– Hladna voda, hladovina i provetreni i rashlađeni kavezi svima su neophodni i zaposleni su stalno angažovani da im to obezbede – rečeno je u ZOO vrtu.

ZOO vrt u Jagodini je velikim delom u hladovini raznih vrsta drveća i na uzvišici gde je stalno strujanje vazduha, ali je svejedno pretoplo.

U polivanju hladnom vodom uživaju pođednako i medvedi i tigrovi, lame se ne odvajaju od korita sa vodom, a nojevi se sklanjaju pod drveće. Zmije uživaju na plus 35 stepeni, a lepo je i antilopama, zebrama, kamilama i majmunima. Foke su na posebnom režimu na temperaturi vode ispod 18 stepeni, kažu zaposleni u ZOO vrtu. Životinje su, tromije i pospane, na ovoj temperaturi, napominju u ZOO.

ZOO vrt u Jagodini je otvoren pre 12 godina iam oko 100 vrsta zivotinja sa oko 500 primeraka, ne računajući ribe i ptice, godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, najviše školske dece kroz ekskurzije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter