Izvor:
12.08.2018 u 19:45
0

TROPSKO LETO OPET IDE NA PAUZU: Stiže nam hladan tuš, a evo koliko će trajati!

Niz tropskih dana koji su obeležili prvu polovinu avgusta na teritoriji cele Srbije biće prekinut u sredu kada nas očekuje kratko osveženje sa povremenim pljuskovima.

Prema rečima meteorologa, pred nama su vreo ponedeljak i tropski utorak kada će živa u termometru dostići 35. podeok, nakon čega će oblaci sa Atlantika stići u Srbiju i promeniti vreme.

– Pad temperature i promene vremena desiće se već u utorak uveče kada se očekuje jak jugoistočni vetar u košavskom predelu, dok se na sveru i zapadu zemlje očekuju pljuskovi- navodi meteorolog.

Do značajne promene u temperaturi prema tvrdnjama metorologa doći će u sredu, a ova promena će zahvatiti sve delove zemlje.

– U sredu i četvrtak nas očekuje pad temperature za 3 do 7 stepena, pa će maksimalna dnevna tih dana biti ispod 30 stepeni Celzijusa. Ovo kratko osveženje biće praćeno pljuskovima sa grmljavinom, naročito u svernim i zapadnim krajevima zemlje gde se može očekivati i grad. Toplo vreme i letnje temperature vratiće se već u petak kada se očekuje da temperatura vazduha bude preko 30 stepeni- kaže meteorolog.

Osveženje će trajati kratko, a ostatak avgusta će biti uobičajno topao uz povremene prekide vrelih dana, kada će niže temeperature biti praćene naoblačenjem.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter