Izvor:
13.08.2018 u 10:46
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Srbija ima najbrže rastući protok saobraćaja!

Potpredsednica Vlade i ministarka gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic izjavila je da Srbija beleži njabrže rastući protok saobraćaja u odnosu na druge zemlje i dodala da će do kraja godine kroz zemlju proći 53 miliona vozila.

– Srbija je u prethodnih nekoliko godina izgradila 200 kilometara novih auto-puteva i time se vratila na evropsku mapu saobraćajnica, što rezultira najbrže rastućem protoku saobraćaja u odnosu na druge zemlje. Do kraja godine imaćemo 20 miliona više vozila kroz Srbiju nego pre par godina i to je glavni razlog za gužve na našim putevima – izjavila je Mihajlović.

Mihajlovićeva je dodala da je samo u julu kroz Srbiju prošlo 562.000 vozila više nego prošle godine u isto vreme, te da očekuje da do kraja 2018. kroz našu zemlju prođe 53 miliona vozila.

– Ulaganjem u infrastrukturu, vratili smo saobraćaj sa drugih koridora na Koridor 10 i na to sam posebno ponosna. Srbija je najbrža i najkraća ruta, sa novim i kvalitetnijim putevima i ne treba da čudi što smo samo u julu imali 6,06 miliona vozila kroz našu zemlju – rekla je ona.

Mihajlović je podsetila da je na inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenut i završen projekat proširenja graničnog prelaza Batrovci, za šta je u budžetu izdvojeno 665 miliona dinara, i najavila radove na graničnom prelazu Horgoš.

– Pored proširenja terminala za teretna vozila, izgrađeno je šest novih saobraćajnica za putnička vozila i autobuse, osvetljenje terminala, nova parking mesta za teretna vozila i neophodna tehnička i elektronska oprema. Spremni smo i da pokrenemo radove na proširenju graničnog prelaza Horgoš o čemu se dogovaramo sa Upravom carina i Graničnom policijom – izjavila je ministarka.

Ona je istakla i da na gužve i veliko čekanje na granicama utiču detaljne kontrole hrvatskih i mađarskih graničnih službi zbog striktnih šengenskih procedura i migranata, kao i da je sa mađarskom stranom dogovoreno da autobusi na redovnim linijama i kamioni koji prevoze lako kvarljivu robu imaju proritet u slučaju gužvi.

Prema njenim rečima, takođe je dogovoreno da se vreme rada manjih graničkih prelaza produži.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter