Izvor:
31.08.2018 u 16:25
0

Uskoro početak gradnje škole u Leštanima!

U Leštanima je danas počelo rušenje stare škole na čijem će mestu do početka novembra biti izgrađena nova, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

“Majstori su ovde od početka nedelje pripremali teren, danas je počelo i rušenje sa teškom mehanizacijom i vrlo brzo ćemo ovde započeti izgradnju nove škole, a novac je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije”, rekao je sekretar Slavko Gak koji je danas sa predsednikom opštine Grocka obišao radove.

On je istakao da će sledeće godine đaci Grocke sedeti u novoj školi a da je za ovu školsku godinu Opština Grocka obezbedila besplatan prevoz za 200 dece do škole “Miloje Vasić” u Kaluđerici gde će biti izmešteni.

Gak je istakao da je projekat za izgradnju nove škole završen, da su pribavljene sve saglasnosti te da ostaje da se izabere izvođač radova posle čega, kako je rekao, mogu početi radovi.

“Ulaganje u škole, izgradnja novih i sanacija postojećih ostaju u fokusu Grada Beograda”, rekao je Gak.

Po projektu, nova škola biće kapaciteta oko 700 učenika i umesto dosadašnjih četiri razreda to će biti osnovna škola za đake svih osam razreda.

Predsednik opšstine Dragoljub Simonović je istakao da će posle mnogo godina obećavanja Leštane konačno dobiti novu školu što je godinama jedan od najglasnijih zahteva lokalnog stanovništva.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter