Izvor:
03.09.2018 u 13:21
0

MIHAJLOVIĆ: Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica mogla bi da počne već u prvoj polovini sledeće godine!

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, koji će graditi azerbejdžanska kompanija "Azvirt", mogla bi da počne već u prvoj polovini sledeće godine, konstatovano je na prvom sastanku Radne grupe za realizaciju tog projekta.

"Srbija i Azerbejdžan imaju prijateljske i dobre ekonomske odnose, a posao koji započinjemo nastavak je dogovora koji su postigli predsednici Srbije i Azerbejdžana. Projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica od velikog je značaja za Srbiju i zadatak radne grupe je da pripremi sve za realizaciju projekta i da on bude realizovan na vreme", rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je predsedavala sastanku Radne grupe.

Ona je dodala da će se u narednom periodu paralelno raditi na zaključivanju sporazuma u vezi sa finansiranjem ovog projekta i na izradi projektno-tehničke dokumentacije, u čemu će učestvovati i "Azvirt", saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov rekao je da je doneta odluka da se Srbiji dodeli kredit od 210 miliona evra i da je azerbejdžanska strana spremna da pomogne u pripremi projektno-tehničke dokumentacije. On je zahvalio potpredsednici Vlade na "dinamičnosti i energiji koja mnogo pomaže u realizaciji projekata".

Zajednički su konstatovali da bi radovi na izgradnji mogli da počnu u prvoj polovini sledeće godine. Novi put koji će povezati Rumu, Šabac i Loznicu biće nastavak brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, odnosno Fruškogorskog koridora. kupna dužina ove saobraćajnice je oko 80 kilometara, od čega je 25 kilometara dužina budućeg auto-puta Ruma-Šabac, a brze saobraćajnice Šabac-Loznica 55 kilometara.

Srbija i Azerbejdžan potpisali su 2012. godine Sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji, čiji cilj je da se unapredi bilateralna ekonomska i tehnološka saradnja, uključujući i saradnju u oblasti razvoja, pripreme studija i projekata i realizaciju infrastrukturnih projekata.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter