Izvor:
04.09.2018 u 14:42
0

ŠARČEVIĆ: Ako nastavimo ovim tempom za dve godine ćemo rekonstruisati sve škole u Srbiji!

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević i gradonačelnik Novog Sada, Milosh Vučević obišli su danas novosadsku Osnovnu školu „Nikola Tesla“ koja je obuhvaćena programom modernizacije škola, a čija se realizacija odvija u okviru protokola o saradnju Ministarstva, beogradske firme „JUP Istraživanje i razvoj“ i Grada Novog Sada.

"Ovo je samo jedna od škola u Srbiji koje smo obnovili i ako nastavimo ovim tempom za dve godine ćemo rekonstruisati sve škole u Srbiji", rekao je Šarčević

U modernizaciju škole „Nikola Tesla“ u Novom Sadu iz gradskog budžeta je za pet godina izdvojeno 2 miliona evra. Poslednje radove Republika je finansirala sa 128 miliona, a Grad Novi Sad sa nešto više od 50 miliona dinara.

"Sve ovo radimo zbog budućnosti naše dece, da ostanu ovde, i iz škole „Nikola Tesla“ šaljemo i poruku da zajedno, saradnjom Republike, Pokrajine i Grada, možemo mnogo toga da postignemo", rekao je Vučević.

Osnovna škola “Nikola Tesla“ u Novom Sadu je ovim projektom dobila osam novih učionica, šest novih kabineta, jednu multifunkcionalnu prostoriju, kantinu, dva lifta za decu sa posebnim potrebama, osam toaleta, razglas, video nadzor, terene za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, kao i atletsku stazu sa jamom za skok u dalj, teren za tenis i teren za bacanje kugle.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter