MINISTARSTVO ODBRANE SAOPŠTILO: Dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije preuzeo Milan Mojsilović!

 

Na svečanosti koja je održana danas u zgradi Starog Generalštaba u Beogradu formalno je dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije preuzeo Milan Mojsilović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Primopredaja dužnosti izvršena je čitanjem i uručenjem ukaza predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prestanku profesionalne vojne službe generalu Ljubiši Dikoviću i postavljanju Mojsilovića na njegovu funkciju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na svečanosti kako danas "ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika".

"General Mojsilović bio je uz svoju zemlju, učestvovao u svakom njenom teškom danu – od komandira tenka do generala. Tako i treba i tako zaslužuje pravi vojnik koji će da vodi svoju vojsku. Od njega očekujemo da jednog dana, kada on bude predavao svoju značku, ostavi vojsku boljom nego što je zatekao – uređeniju, brojniju, naoružaniju", rekao je Vulin Mojsilović je zahvalio na ukazanom poverenju za postavljenje na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

"Potpuno sam svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, svestan sam izazova u regionu i rizika u Srbiji, odgovornosti koje sa sobom nosi funkcija i dužnost načelnika Generalštaba i u potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije", rekao je Mojsilović.

Dosadašnji načelnik Generalštaba Ljubiša Diković izjavio je da odlazi "srećan i bogat u duši, jer je služio Srbiji".

 

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live