Izvor:
18.09.2018 u 17:15
0

VUČIĆ: Industrijski park prijateljstva u Borči od ogromnog je značaja za Srbiju!

Izgradnja Industrijskog parka prijateljstva u Borči, koji će Srbiji doneti ukupnu investiciju u visini od dve milijarde evra, od ogromnog je značaja za Srbiju, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je posebno značajno to što je danas upravo kineski predsednik Si Ðinping tu temu spomenuo u razgovoru sa njim.

"Industrijski park u Borči ne prave Kinezi da niko ne bi došao…I posebno je značajno što je predsednik Si spomenuo industrstrijski park u razgovoru sa nama. Od velikog je to značaja. Kinezi su strahovito ozbiljna nacija, oni analiziraju svaku reč koju oni izgovore i analiziraju svaku reč koju mi izgovorimo", kaže Vučić.

Predsednik je rekao da je u razgovorima sa Kinezima bilo reči po pitanju mnogo tema, jedna tema su, precizira, preferencijalni krediti.

"Druge su dodatne kineske investicije, u naše rudnike, u našu industriju, izgradnju industrijskih parkova".

Upravo po pitanju industrijskih parkova, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović obavio je, kaže predsednik, važan deo posla.

Industrijski park u Borči prostiraće se na 320 hektara i u njemu bi trebalo da posluje 1.000 kineskih kompanija.

Prema projekcijama kompanije CRBC, koja će investirati u park, trebalo bi da se otvori 10.000 novih radnih mesta.

Direktna investicija CRBC-a u Industrijski park prijateljstva trebalo bi da iznosi oko 220 miliona evra, a, ako se uzmu u obzir sve kompanije koje bi trebalo da počnu da rade u Parku, predviđa se da će vrednost investicije biti ukupno oko dve milijarde evra.

U narednim mesecima, plan je da se definiše tačan broj kompanija koje će doći te da vlada krene sa ulaganjem u infrastrukturu kako bi Kinezi krenuli sa gradnjom jedne po jedne fabrike.

Izvor: Kuriri
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter