VULIN: Obuka i briga o ljudima su odlika uspešne vojske!

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji zamenika komandanta Kopnene vojske general-majora Želimira Glišovića i komandanta Druge brigade Kopnene vojske brigadnog generala Željka Kuzmanovića, obišao je danas obuku pripadnika 28. mehanizovanog bataljona, novoizgrađene objekte za smeštaj borbenih vozila i bogoslužbene prostore u kasarni „Rifat Burdžević - Tršo“ u Novom Pazaru.

Vulin je, navodi se u saopštenju, rekao da je Druga brigada Kopnene vojske brigada u kojoj se vodi računa o čoveku, o obuci, a obuka i briga o ljudima je ono što razlikuje uspešnu od neuspešne vojske.

"Mi ćemo i više nego do sada obratiti pažnju na obuku, ali ne samo aktivnih pripadnika, već i rezervnog sastava VS, što je deo potrebe da svi zajedno branimo našu zemlju, da svi budemo spremni za odbranu zemlje, ali i da budemo spremni da zemlju čuvamo u trenucima elementarnih katastrofa, da znamo šta da radimo i kako da se ponašamo tokom poplava, požara i svega što može da ugrozi život i imovinu. Druga brigada daje svoj doprinos i nastaviće da daje doprinos", rekao je ministar odbrane

Prema njegovim rečima, Druga brigada je deo ove zajednice.

"Ovo nije okupatorska vojska. Ovo je vojska koja je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Zato posebno pozivam pripadnike većinskog naroda, na ovom prostoru pripadnike Bošnjačke zajednice, da se prijavljuju i učestvuju u svojoj vojsci. Njihova verska prava su zagarantovana i sve ono što čini njihovu specifičnost u Vojsci Srbije se poštuje i razvija" dodao je Vulin.

On ih je pozvao "da priđu svojoj vojsci, da budu njen deo i čuvaju svoju jedinu domovinu i zemlju, našu zajedničku Srbiju". 

Nemojmo dozvoliti da bilo ko, poručio je, ko je željan jeftine političke promocije, pravi među nama podele. 

"Podela nema i ne može ih biti, a koliko vidim oni koji to rade - rade obično kada žive u Beogradu, onda smatraju da je to najbolja i najlepša država, a valjda i vojska, a kada ostanu bez funkcije i položaja u Beogradu onda su spremni da svađaju narod. Ovo je vaša vojska. Ovo je naša vojska. Ovo je naša jedina zemlja i molim Bošnjake da u većem broju priđu Vojsci Srbije" kazao je ministar.

Istakao je da se kvalitet života popravlja, plate rastu, uslovi rada su sve bolji i da će se tako nastaviti. 

"Iskoristite tu priliku" zaključio je ministar Vulin.

Komandant Druge brigade brigadni general Željko Kuzmanović rekao je da su komanda i jedinice Druge brigade operativno sposobne da izvrše sve postavljene zadatke.

Pre obilaska, ministar Vulin sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem.

Gradonačelnik Biševac istakao je veoma dobru saradnju Grada Novog Pazara i Vojske Srbije i poručio da je vojska uvek pomagala građanima Novog Pazara, a posebno je naglasio to što pripadnici Vojske Srbije različitih veroispovesti u novopazarskoj kasarni imaju prostorije za obavljanje verskih obreda, rečeno je u saopštenju.

Biševac je zahvalio i pohvalio to što je VS zastavnika prve klase Elvira Smailagića uputila, kao svog predstavnika, na Hadž u Saudijsku Arabiju.

Načelnik Raškog upravnog okruga Simović izrazio je zadovoljstvo posetom ministra Vulina i zahvalio pripadnicima Druge brigade za sve što su uradili, i što rade, u pružanju pomoći civilnom stanovništvu, jer je "vojska uvek sa svojim stanovništvom".

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live