Izvor:
23.09.2018 u 07:21
0

BRNABIĆ: Bitef pokazuje hrabrost i originalnost Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je uoči zatvaranja 52. Bitefa da je taj pozorišni festival jedan od, ako ne i najbolji ambasador srpske kulturne scene u inostranstvu. "Bitef je ambasador kreativnog lica Srbije. Bitef je kreativa Srbije. Bitef pokazuje hrabrost Srbije, originalnost Srbije, inovativnost Srbije, sve ono najlepše što Srbija ima, i to čini dugi niz godina", istakla je Brnabićeva sinoć u izjavi medijima. Ona je rekla da sa Savetom za kreativne industrije, koji je osnovan pre šest meseci, radi na nizu inicijativa, a jedna od njih je bolja sistemska podrška Bitefu. "Posle nekoliko meseci rada, 17 individualaca i organizacija koji su se odazvali mom pozivu, mojoj molbi da nam pomognu da zajedno vidimo kako da osnažimo kreativno lice Srbije, imamo 20 jako dobrih inicijativa na kojima sada radimo i nadam se da ćemo u narednim godinama osetiti promenu u oblasti kulture", rekla je premijerka. Umetnički direktor i selektor Bitefa Ivan Medenica zahvalio je premijerki Brnabić koja je više puta pokazala nameru i želju da pomogne festivalu u rešavanju "strukturnih problema". Bitef je sinoć završen izvođenjem predstave "Rekvijem za L." čiji su autori kompozitor Fabricio Kasol i koreograf Alen Platel. Program Bitefa, pod sloganom "Svet bez ljudi", od 13. septembra činilo je 10 predstava iz Slovenije, Francuske, Srbije, Nemačke, Hrvatske, Estonije, Švajcarske, Izraela i Belgije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter