Izvor:
23.09.2018 u 14:40
0

IZ LETA PRAVO U ZIMU Smrzavanje počinje u utorak ujutru, a negde temperatura pada čak na -3!

Početak nove radne nedelje doneće i značajnu promenu vremena te se na teritoriji čitave zemlje očekuje zahlađenje sa kišom, a ponegde i sa severozapadnim olujnim vetrom.

U ponedeljak nas očekuju nešto niže jutarnje temperature koje će se kretati od 13 stepeni koliko će biti zabeleženo na Paliću, do 15 koliko se očekuje u Beogradu i Kraljevu. Dnevne tempertaure sutra će negde dostizati čak 29. podeok, koliko se očekuje u Negotinu.

Nakon toplog, gotovo letnjeg ponedeljka, stanovnike Srbije očekuje pravi temperaturni šok pošto se na teritoriji čitave zemlje očekuje žuti meteo alarm koji će doneti jako niske temperature, kišu i olujni vetar.

Na Kopu -3, hladno i u gradovima

U utorak se očekuje osetno hladnije vreme sa jako niskim jutarnjim temperaturama na teritoriji čitave zemlje, a posebno na planinama gde će jutarnja temperatura biti čak i u minusu, budući da se prema podacima RHMZ-a na Kopaonku očekuje čak -3 stepena.

Ni u gradovima tog jutra neće biti ništa toplije pošto se očekuju temperature uglavnom između 5 i 7 stepeni Celzijusa.

Maksimalna dnevna temperatura u utorak će se kretati do 4 stepena koliko se očekuje na Kopaoniku, do 20 stepeni, koliko je predviđeno za Negotin, u ostalim krajevima zemlje se takođe očekuje hladno vreme sa niskim temperaturama.

– U utorak nam dolazi pravo jesenje vreme kada će dani biti sunčani, ali sa znatno nižim temperaturama nego sada. Noći će biti znatno hladnije, a ujutru očekujemo mrazeve – rekao je meteorolog Đorđe Đurć.

I u Beogradu se očekuje naoblačenje s kišom, jakim i olujnim vetrom i padom temperature. Vetar jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni. Uveče i u toku noći razvedravanje i slabljenje vetra. Najniža temperatura 15, najviša 18 stepeni.

Prema najavama RHMZ-a kiša i hladno vreme nas očekuju do četvrtka kada dolazi do poboljšanja, te se do kraja nedelje očekuje pretežno sunčano vreme sa povremenim naoblačenjem koje će biti praćeno kišom.

Izvor: Blic.rs
Foto: Beobuild.net, Arhiva,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter