Izvor:
26.09.2018 u 07:55
0

POOŠTRENE MERE NA GRANICAMA SRBIJE: Predostrožnost zbog MAJMUNSKIH BOGINJA, posebne kontrole ako dolazite iz ove zemlje!

BEOGRAD – Ministarstvo zdravlja naložilo je mere pojačanog nadzora na graničnim prelazima zbog pojave "majmunskih boginja" u zemljama zapadne Evrope, a Zoran Panajotović iz sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, kaže da su kontrole graničnih prelaza intenzivirane, odnosno, da su uvedene dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora.

Panajotović objašnjava da su pojačane kontrole uvedene kao mera predostrožnosti zbog pojave prvih slučajeva "majmunskih boginja" u zapadnoj Evropi.

– 'Konkretno to znači da je uvedena kontrola vazduhoplova iz ugroženih područja. Za sada radi se o putnicima iz Nigerije, a ako bude bilo potrebe i iz susednih zemalja – rekao je Panajotović.

On je pojasnio da se putnici odmah šalju Institutu za javno zdravlje gde im se uzimaju anamnestički podaci – koliko su bili u Nigeriji, gde su tačno bili, da li su imali kontakte sa obolelima.

Za sada, kako kaže, nema opasnosti da se male boginje prošire u Srbiji, a mere koje se preduzimaju čine se iz predostrožnosti.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter