Izvor:
27.09.2018 u 11:32
0

UHAPŠENO SEDAM OSOBA: Preprodavali u Srbiji pokvareno meso iz Brazila!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, rečeno je u tom tužilaštvu.

Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv P. S, D. D, S. M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhapšeni u saradnji s policiskim upravama iz Jagodine i Užica.

Oni su osumnjiceni da su u periodu od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

"Blic" podseća da je ovoj akciji prethodila zaplena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter